Lokakuun lenkit


Lokakuuhun osui lomamatka, joka verotti lenkkeilyä. Vakaista aikomuksista huolimatta en saanut lähdettyä reissussa erikseen lenkille, vaikka muuten tuli käveltyä paljon - pari kertaa tuli kiivettyä noin 700 rapun portaat ylös, joten hengästymistäkin matkaohjelmaan mahtui.

Tuosta viikon lenkkitauosta huolimatta lokakuussa tulin juosseeksi yhteensä 83 kilometriä, ja siihen olen tyytyväinen. Tajusin nimittäin, että syyskuussa juoksin vain 77 kilometriä - nousujohteiselta menoni siis näyttää. Aktiivisesti en ole kilometrimääriä ylös kirjannut, nuo kokonaismäärät laskin SportsTrackerin avulla. Ehkä jatkossa tulee enemmän seurailtua matkojen pituuksia, kuka tietää.

Keskivauhtini ovat varsin maltillisia: 7,6-9,5 km/h. Malttia olen saanut juoksuuni sykemittarin avulla, ja luulen, että ennen mittarin hankintaa tulin juosseeksi peruskuntolenkkejä turhan vauhdikkaasti. Aiemmin mittailinkin lähinnä saavutettuja kilometrejä verrattuna käytettyyn aikaan ja pyrin aina parantamaan, mikä ei varmasti ole järkevä tapa yrittää parantaa kestävyyttä. Nyttemmin olen keskittynyt seuraamaan sykkeitä ja pyrkinyt juoksemaan riittävän hiljaa - miten vaikeaa se voikaan olla!

Tänä syksynä lokakuu on ollut varsin mainiota aikaa juoksemista ajatellen. Auringonpaisteisia päiviä on riittänyt, ja minun makuuni lämpötilat ovat olleet oikein mukavia. Noin kymmenen asteen lämpötilassa on kiva juosta!

Olen hieman huolestuneena odotellut kylmiä ja sateisia (ja ankeita) syyskelejä. Kun en ole aiemmin pakkasilla juuri juossut, mietin, mahtaako intoni säilyä, vaikka taivaalta sataisi märkiä rättejä. Osaankohan edes pukeutua oikein vai hankinko itselleni kaikki mahdolliset syysflunssat ulkoilemalla väärin varustautuneena? Sen tulen varmaan lähiviikkoina näkemään.

Mutta nyt kohti marraskuuta - lenkkareiden viemänä!

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Polar M400, kokemuksia

Kokemuksia Polar Loop -aktiivisuusrannekkeesta

XXL, ärtymyksen nostattaja