Lunta ja liikuntaa


Tulihan sitä lunta viimein, ja kunnolla tulikin. Hieman pelonsekaisin tuntein olen lunta odotellut, sillä olen miettinyt, kuinka lenkkeilyni käy, kun on valkea peite maassa. Tänään tulikin aika lähteä testaamaan lenkkareiden pitävyyttä, kun olin ensin aamupäivällä tehnyt puoli tuntia lumitöitä ja käynyt taaperon kanssa pulkkalenkillä.

Juoksin normaaleilla lenkkareillani, ja vähän mietitytti, kuinka pitoa löytyy. Pakkasta oli aste, pari, eivätkä tiet olleet aivan liukkaimmillaan. Silti tuntui oudolta juosta, kun tähänastiset lenkkini olen kaikki tehnyt sulan maan aikana. Joissain kohdin jalat lipsuivat hieman, mutta liukastumista ei tarvinnut pelätä. 

Vaikka pakkasta oli vähän, oli ulkona kylmä ikävän viiman takia. En varmaan ole koskaan ennen juoksemaan lähtöä palellut niin paljon kuin tänään! Ehdin jo miettiä, tulinko pukeneeksi liian vähän vaatetta ylleni, mutta onneksi pian alkoi lämmetä. Ja onneksi jätin juoksutrikoiden päälle toiset housut, ilman niitä olisi varmasti ollut liian kylmä.

Vähän siis hakemista vielä on niin lumella juoksemisen kuin pukeutumisen suhteen. Nastalenkkareita pitää varmaan harkita, sillä en haluaisi liukkaiden kelien takia jättää juoksemista väliin, jos muuten intoa löytyy.

Niin ja tärkeää numerotietoa lenkistä: juoksin tunnin aikana 8,68 kilometriä, hieman enemmän eli vauhdikkaammin kuin etukäteen kaavailin. Keskivauhti 6:54, keskisyke 149 - matkalle osui yksi reipas ylämäki, joka nosti maksimisykkeen 170:n kieppeille.

Kommentit

 1. Minusta lumella on ihan hyvä ja kiva juosta, mutta ainakin täällä Turussa on harvoin sellaista kivaa lumikeliä, jolloin pysyy kesälenkkareillakin huoletta pystyssä. Mulla on nastalenkkarit, Icebugin Animat, ja niillä on turvallista mennä, mutta harmi kyllä malli ei oikein sovi jaloilleni, enkä kovin pitkiä lenkkejä tykkää niillä juosta. Mutta jos pääkallokelejä tulee, niin silloin nastat ovat ihan ehdottomat!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On varmaan mentävä kauppaan tutustumaan nastalenkkareihin, eiköhän niille käyttöä tule. :) Turvallisuus on kuitenkin ykkösasia, en halua joutua sairastuvalle kaatumisen takia, jos sen vain voi välttää.

   Poista
 2. Ostin nastalenkkarit toissasyksynä ja ovat vielä melkein uudet, muistaakseni olen mennyt niillä vain 3 tai 4 lenkkiä kun on ollut sen verran lämpimiä talvia. Jos tiellä on lunta niin menen tavallisilla lenkkareilla, nastoja käytän vain "kaljamilla". Pakkaslumi pitää hyvin, edellyttäen että sitä ei ole aurattu kiiltäväksi. Nyt on tulossa ensimmäinen talvi Vantaalla, saa nähdä joko tulee nastureille enemmän käyttöä. Pukeminen on itselleni ongelma syksystä kevääseen, sekä palelen että hikoilen helposti... Syksyllä varsinkin puen yleensä liian paksun pitkähihaisen takin alle. Vaikeinta on löytää sopivat hanskat, tuntuu että sormia palelee melkein aina pakkasella. Samoin kaipaisin tyylikästä alaosaa joka pitäisi takapuolen ja reidet lämpiminä, pärjään pitkillä kalsareilla ja juoksutrikoilla mutta kotona sitten huomaan että iho on kylmä vielä pitkän aikaa lenkin jälkeen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tänään kävin pienellä lenkillä ihan tavallisilla lenkkareilla ja hyvin sujui. Pitää edelleen miettiä, ovatko nastalenkkarit tarpeellinen hankinta vai ei. Muutenkin tuntuu varusteisiin rahaa uppoavan. :)
   Pukeutuminen tuntuu kyllä olevan jatkuvaa tasapainoilua. Tänään oli pakkasta saman verran kuin eilen mutta kahdet housut olivat hieman liikaa. Toisaalta hartioita palelsi... Kuvaamasi kaltainen alaosa on minunkin toivelistallani. Vinkkaa, jos löydät!

   Poista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Polar M400, kokemuksia

XXL, ärtymyksen nostattaja

Kokemuksia Polar Loop -aktiivisuusrannekkeesta