Marraskuun alun pidempi lenkki

Marraskuinen auringonpaiste.
Oi, mikä aamu! Ihanan raikas ilma, lämmintä seitsemän astetta, auringonpaistetta. Hieno ulkoilu- ja lenkkeilysää!

Vähän kuin huomaamatta tulikin sitten kauniissa säässä vedettyä minun mittapuuni mukaan pitkä lenkki. Puolentoista tunnin aikana matkaa taittui hieman yli 12 kilometriä, eli keskinopeus oli suurin piirtein 8 km/h. Keskisyke oli 144, tosin sykemittarin mukaan maksimisyke oli 200 ja muutenkin mittarin mukaan matkalle osui pari tosi korkeaa sykepiikkiä. En tiedä, mistä moiset tulivat, kun meno oli tasaisen mukavaa koko ajan, enkä juuri edes hengästynyt ylämäissäkään, vaan pidin vauhdin tarkoituksella leppoisana.

Joka tapauksessa lenkistä jäi todella hyvä mieli. Fiilis oli koko ajan hyvä, vaikka kymmenen kilometrin täyttyessä tuli pieni väsymyksen hetki. Se meni nopeasti ohi, ja jaksoin hyvin. Samalla luottamus omiin kykyihin kasvoi taas hitusen verran: jos keväällä joku olisi sanonut, että juoksen syksyllä puolitoista tuntia nautiskellen ja fiilistellen, olisin nauranut katketakseni. Mutta nyt tuntui niin hienolta juosta kaikessa rauhassa, mietiskellä omia ja katsella marraskuisen luonnon kauneutta - sitä en aiemmin ole oikein huomannutkaan.

Alun perin tarkoituksenani oli juosta tunnin verran, mutta koska meno tuntui kevyeltä ja sää oli niin upea, päätin juosta puoli tuntia kauemmin. Tämä alkuviikko on ollut ihana, kun minulla on ollut (kerrankin) aikaa ulkoilla päivällä ilman tiukkoja aikatauluja ja kellon vahtimisia. Loppuviikko tulee olemaan aivan toisenlainen, joten sitäkin ajatellen oli hyvä käydä pidemmällä lenkillä nyt, vaikken sitä suuresti etukäteen suunnitellutkaan.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Polar M400, kokemuksia

Kokemuksia Polar Loop -aktiivisuusrannekkeesta

XXL, ärtymyksen nostattaja