Tähänastisen elämäni pisin lenkki


No niin, lumi tuli ja lähes suli. Huomenna ei varmaan ole enää lumesta enää tietoakaan, mutta ehdittiin valkeudesta sentään hetki nauttia.

Sää ei ollut kovin virkistävä, kun painelin lenkille, mutta minkäs teet. Olin päättänyt etukäteen juosta 15 kilometriä, menipä siihen kuinka kauan aikaa tahansa. Joku kommentoi jossain (epämääräisyyden juhlaa ilmaisussani), että jos jaksaa juosta 15 kilometriä, jaksaa juosta myös puolimaratonin. Kaipasin hieman uskonvahvistusta, sillä on ollut vähän sellainen olo, että syyskuisen kisan kymmenen kilometrin juoksun jälkeen ei ole kauhean paljon tapahtunut eikä ainakaan vauhti ole kasvanut, vaikka olen juossut aika säntillisesti 3-4 kertaa viikossa. Niinpä järjestin itselleni pienen juoksutestin tähtäimessäni juosta 15 kilometriä. Etukäteen ajattelin, että jos taivallan matkan tunnissa ja kolmessa vartissa, olen tyytyväinen.

Aivan kaikki lumi ja jää eivät olleet reitiltäni sulaneet, vaan paikoin jalat lipsuivat ikävästi. Jouduin myös tekemään väistöliikkeitä, kun välttelin jäisimpiä kohtia. Välillä tuuli niin, että sain painella ihan kunnolla etukumarassa päästäkseni eteenpäin.

Silti matka taittui ajassa 1:34:03, eli keskinopeudeksi tuli 6:16. Nopein kilometri kulki aikaan 5:42. En ollut matkatavoitteeni täytyttyä täysin näännyksissä, vaan voimia olisi ollut vielä jonkin matkaa jatkaakin. Lenkkini teki siis sen, mitä tavoittelinkin: vahvisti uskoani siihen, että jaksan ja pystyn juoksemaan pitempäänkin kuin kympin verran. Ehkäpä puolimaraton tosiaan on mahdollinen minullekin?

Ja hei, tulin siis juosseeksi tähänastisen elämäni pisimmän lenkin! Sitä juhlin railakkaasti menemällä lenkin jälkeen saunaan keskellä päivää, syömällä edelliseltä päivältä jäänyttä liha-makaronilaatikkoa ja nauttimalla jälkiruoaksi pullakahvit. Tulipas hyvä olo!

Kommentit

 1. Onnea! Tuohan meni vielä aika vauhdikkaastikin, hiukan hitaammalla vauhdilla menis varmaan jo puolikaskin. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :)
   Olen ajatellut, että jos juoksen puolikkaan alle kahden ja puolen tunnin, olen tyytyväinen. Tämänpäiväisen perusteella tavoitteeni ei liene mahdoton, päivän vauhdista voisi pudottaa aika paljon pois.

   Poista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Polar M400, kokemuksia

Kokemuksia Polar Loop -aktiivisuusrannekkeesta

XXL, ärtymyksen nostattaja