Pakkaslenkkeilyä

Pakkasilta.
Etukäteen pelkäsin talven tulon vievän lenkkeilyhalut, mutta onneksi niin ei kuitenkaan ole käynyt. Juossut olen, vaikka en kovin paljon, talvesta ja lumesta huolimatta.
Pakkaslenkin jälkeen.
Uuden vuoden suunnitelmistani kirjoittaessani totesin, että toivon uuden vuoden tuovan tullessaan sellaista tekemistä, millaiseen en olisi uskonut kykeneväni. Viime aikoina olen koetellut rajojani pariin kertaan. Olen juossut hyytävässä pakkasessa, vaikka olen aina ajatellut mieluummin olevani se, joka viimeisenä pistää vapaaehtoisena nenäänsä ulos, kun pakkanen paukkuu nurkissa.

Viikko sitten maanantaina ylitin itseni, kun juoksin 19 asteen pakkasessa 3,4 kilometriä keskinopeudella 6:36. Keskisyke oli 145. Tiistaina panin vielä paremmaksi: 4,5 kilometriä 22 asteen pakkasessa! Huomasin, miten kylmä sää on (johonkin rajaan asti) kuitenkin vain pukeutusmiskysymys. Kun vaatetta oli riittävästi muttei liikaa, juokseminen sujui lopulta vallan mukavasti. Ja mikä tunne oli lenkin jälkeen, kun sai mennä saunaan mukana pakkastuulahdus ja hyvä mieli.

Tiistain lenkin keskinopeus oli 6:55. Sykkeestä ei ole tietoa, sillä ilmeisesti kakkosella alkava miinuslukema mittarissa oli Polar Loopille liikaa, eivätkä syketiedot tallentuneet mihinkään.

Viime viikon loppupuoli menikin sitten kokonaan ilman lenkkeilyä. Keskiviikosta perjantaihin pakkaset olivat niin kovat (kolmenkympin kieppeillä), että päätin jättää kokeilmatta rajojani enempää. Viikonloppua leimasi senlaatuinen uupumus, että en jaksanut liikkumista ajatella. Taapero sairastui saman tien, kun päivähoitorupeama taas alkoi, ja seurauksena ovat olleet monet unettomat yöt.

Ei meillä tosin viime yönäkään kovin hyvin nukuttu, mutta silti päätin tänään käydä aamupäivällä lenkillä, kun aikaa oli ja elohopeakin asettui inhimilliseltä tuntuvaan -15 asteeseen. Päätin tehdä vähän reippaamman lenkin niin, että alkuun kilometri rauhallisemmin (6:52), sitten pari kilometriä reippaammin ja neljäs, viimeinen kilometri rauhallisemmin. Nopein kilometri taittui aikaan 5:52, koko lenkin keskivauhdiksi muodostui 6:29. Lenkki toi hyvää fiilistä tähän viikon alkuun.

Kommentit

  1. Mä huomasin nyt kovien pakkasten aikaan sen, että lenkin jälkeen oli väsyneempi ja lihakset kipeämmät kuin normaalisti. Kyllä tänään oli paljon kivempi käydä lenkillä, kun pakkasta oli vaan se -5! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minä en moista havainnut, mutta toisaalta pakkaslenkkini olivatkin lyhyitä. Tänään pakkasta on vain kymmenkunta astetta ja lenkille tekisi mieli, mutta tulee niin armottomasti, että taitaa lenkki jäädä väliin.

      Poista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Polar M400, kokemuksia

Kokemuksia Polar Loop -aktiivisuusrannekkeesta

XXL, ärtymyksen nostattaja