Tonnin vetoja


Onpa ollut sellainen perjantai, että tuntui tarpeelliselta päästellä höyryjä. Ja mikäs sen parempaa kuin höyrytä lenkillä!

Suunnittelin juoksevani kolme tonnin vetoa niin, että välissä nelisen minuuttia palauttelua kävellen tai hölkäten ja keskimmäinen veto kovinta vauhtia. Ennakkoon ajattelin, että juoksen ekan vedon noin 6:20-vauhtia, mutta eihän se siinä pysynyt, tietenkään, koska olen todella onneton arvioimaan omaa vauhtiani.

Ensimmäinen kilometri taittui aikaan 5:38, sitä seurasi neljä minuuttia hölkkää, sitten toinen eli kovin veto ajalla 5:32. Ei siis kuitenkaan suurta eroa ensimmäiseen. Viimeinen veto meni aikaan 5:36, eli loppujen lopuksi vauhdit olivat sattumalta aika samaa luokkaa kaikki.

Pakko tunnustaa, että en olisi kyennyt paljon tuota kovempaa juoksemaankaan. Olosuhteetkaan eivät tosin olleet parhaat mahdolliset: paikoin jäätä, paikoin lumipöpperöä, mäkistä maastoa. En silti halua huijata itseäni vaan totean, että työtä on joka tapauksessa nopeuksien suhteen vielä tehtävä, mutta: olen kuitenkin tyytyväinen kokonaisuuteen, sillä oletin vetojen vauhtien olevan yli kuuden minuutin luokkaa. Keskisyke oli 157, mutta sitä alensivat reippaasti nuo palauttelut.

Kommentit

 1. Sinullahan on onnistunut hienosti nuo vedot. Vähän jopa vauhtileikittelymäinen treeni jos olet pysynyt liikkeessä palauttavat välitkin. Hyvä, että olet saanut päästeltyä höyryjänkin. =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Mulle on muuten vielä vähän epäselviä nuo termit, mitä tarkoittaa esim. vauhtileikittely, mutta ehkä ne tässä matkan varrella selviää. :) Tuntuu yhä edelleenkin kivalta, kun vauhtia löytyi noinkin hyvin.

   Poista
  2. Mä olen ymmärtänyt vauhtileikittelyn olevan sitä, että kovalle ja palauttavalle ei ole tiettyjä metrimääriä vaan vauhtia vaihdellaan epäsäännöllisemmin. Vaikka että mennään ylämäet kovaa, alamäet hissukseen ja tasaisella myös joitain pätkiä nopeampaa tahtia ja joitain hitaampaa. Vähän kuin vedot mutta määrällisesti enemmän ja pituudeltaan ehkä normaalivetoja lyhyempiä.

   Poista
  3. Okei kiitos, kuulostaa selkeältä. :)

   Poista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Polar M400, kokemuksia

XXL, ärtymyksen nostattaja

Kokemuksia Polar Loop -aktiivisuusrannekkeesta