Uuden viikon alku ja juoksukoulu

Kevään merkki: jääkansi on osin kaikonnut.
Uusi viikko, uudet kujeet - ei, kun uusia kujeita olikin viime viikon puolella. Juoksukoulu nimittäin alkoi, vihdoin. Koulun merkeissä kokoonnuttiin sekä lauantaina että sunnuntaina, ja nyt lihaksista huomaa paitsi sen, että ilmeisesti niitä todella on olemassa, myös sen, että jotain on tullut tehtyä.

Nyt alkuun juoksukoulussa keskitytään juoksemista tukevaan harjoitteluun. Lauantaina teimme faskiatreeniä esimerkiksi rullien ja pilatesrenkaan avulla, ja sain tunnin aikana venytettyä kehoani tavalla, jollaiseen en ole kyennyt pitkään aikaan. En tosin ole suuremmin yrittänytkään, sillä olen keskittynyt lähinnä vain juoksuun ja laiminlyönyt melko onnistuneesti kehonhuollon. Hyvää teki, ja varmasti tuli tarpeeseen tuo lauantain tunti.

Sunnuntaina tunnin alussa tehtiin kehonkoostumusmittaus, joka jännitti hurjasti mutta oli tuloksiltaan odottamaani parempi. Esimerkiksi metabolinen ikäni on viisi vuotta vähemmän kuin todellinen ikäni, eikä muissakaan arvoissa ole kuulemma moittimista. Terveydentilani ei siis näytä mittauksen valossa kovin huonolta. Aina voi toki parantaa, ja toukokuussa on tarkoitus katsoa, onko muutosta tapahtunut.

Muuten sunnuntai olikin aika rankkaa menoa lihastreenin merkeissä. Jos olen onnistuneesti vältellyt kehonhuoltoa, vielä paremmin olen kartellut lihaskunnon kohentamista. Molemmat laiminlyönnit ovat aiheuttaneet kolkuttelua omassatunnossa, joten olen todella iloinen siitä, että saan juoksukoulussa ohjausta juuri näissä asioissa.

Jo sunnuntai-iltana tuntui siltä, että lihakset ovat joutuneet töihin, ja tänä aamuna olo oli kohtalaisen kankea. Koska alkanut viikko näyttää melko kiireiseltä, päätin kankeudesta huolimatta käydä heti aamulla hölkkäämässä palautellen ja vetristämässä lihasparkojani. Neljä kilometriä taittui leppoisasti mutta hieman painavin jaloin keskivauhdilla 7:50.

Tästä viikosta pitäisi tulla paitsi kiireinen, myös aurinkoinen. Tarkoitus on yrittää päästä ulkoilemaan auringonpaisteeseen edes hieman, kiireistä huolimatta.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Polar M400, kokemuksia

Kokemuksia Polar Loop -aktiivisuusrannekkeesta

XXL, ärtymyksen nostattaja