Ihana sade!

Sataa, sataa ropisee!
Kun aamulla vetelin juoksukamppeita ylleni, kysyi mies yllättyneenä, aionko lähteä lenkille. Sade räiski kattoa niin että kohina kävi, mutta totesin aikovani siitä huolimatta ulkoilemaan. "No, kyllähän tuonne sekaan mahtuu", totesi mies, ja niin tosiaan mahtui. Ruuhkaa ei lenkkitiellä ollut - niin kuin siellä koskaan muutenkaan olisi.

Sateella lenkkeilyssä on jotain omaa viehätystään, ja siksi tekstiäni komistaa tuo otsikko "Ihana sade". Muistan kyllä hyvin, että viime kesänä sateesta oli vaikea löytää enää mitään ihanaa siinä vaiheessa, kun päivästä toiseen satoi, satoi ja satoi. Mutta silti kevätsade raikastaa, puhdistaa ja herättää luontoa eloon pitkän horroksen jälkeen, ja sateella juostessa on helppo ja hyvä hengittää, ehkä askelkin tuntuu hitusen keveämmältä. Hellesää ei itse asiassa ole minulle mitenkään mieluinen juoksua ajatellen, vaikka toki auringonpaiste kelpaa.

Aamulenkillä taittui hieman yli viisi kilometriä. Keskisyke oli 125, mikä ilahdutti - toki vauhtikin oli hidas, mutta nyt alkaa tuntua siltä, että vihdoin olen oppinut hölkkäämään hitaasti ilman, että jatkuvasti joudun jarruttelemaan. Taito kai tuokin on!
Kosken kohinaa.

Kommentit

  1. Eilen ja tänään oli ainakin täällä meillä päin oikein lämmintä sadetta. Edellisten päivien muutamasta asteesta lämpötila nousi kymppiin, joten oli kyllä minustakin ihana sade. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuo lämpö juuri tuntuukin tosi kivalta. Kolea, syksyinen sade ei houkuttele lainkaan. :)

      Poista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Polar M400, kokemuksia

Kokemuksia Polar Loop -aktiivisuusrannekkeesta

XXL, ärtymyksen nostattaja