Cooper vaihtui kävelyksi


Eilen piti olla juoksukoulussa Cooperin testi. Olihan se - muilla osallistujilla. Minut valmentaja komensi tekemään UKK-kävelytestin, koska olin niin tukkoinen.

Voi rähmä, miten harmitti. Tuntui tylsältä kävellä ja katsoa, kun muut juoksivat - olisin niin mielelläni testannut kuntoani juoksemalla. Tosin käveleminen oli tilanteessani varmasti ainoa järkevä ratkaisu, sillä kurkkuun koski ja suuta kuivasi jo reipas kävelyvauhti. Juoksu olisi voinut olla kammottavaa, eivätkä tulokset varmaankaan olisi olleet kovin todenmukaisia.

Kurkkukipu ja pieni nuhaisuus saavuttivat kuukauden merkkipaalun, ja sen kunniaksi en leiponut kakkua vaan kävin terveyskeskuksessa tarkistuttamassa, mistä mahtaa olla kyse. Kyseessä voi kuulemma olla vain pitkittynyt flunssa tai allergia. Jälkimmäisen vaihtoehdon varalta kävin hakemassa apteekista Heinix-pakkauksen, ja nyt kokeillaan, josko allergialääke alkaisi viedä oireita pois.

Ehkä eniten kuitenkin harmittaa se, että olen kuukauden ajan ollut hieman puolikuntoinen, vaikka en sitä haluaisi itselleni myöntää. Alkaa hermostuttaa, kun oireet eivät katoa, vaikka kuinka yritän ajatella myönteisesti ja olla kiinnittämättä huomiota nuhaan ja kurkun kipuiluun. Onneksi sain kuitenkin luvan liikkua oman voinnin mukaan, tosin kovin rankkaa liikuntaa ei suositeltu. Senkin takia Cooperin jättäminen väliin oli (kai?) järkevää.

Entä miten tuo UKK-kävelytesti sitten sujui? Aikaa kahden kilometrin kävelemiseen kului 16 minuuttia ja 43 sekuntia. Syke suorituksen lopussa oli 131, ja maksimaalisen hapenottokyvyn arvoksi tuli 37.4. Kuntoni on siis hyvä, ei erittäin hyvä, erinomaisesta puhumattakaan. Arvoitukseksi tosin jää, kuinka paljon tämänhetkinen olotilani vaikutti suoritukseen.

Kommentit

  1. Toivottavasti flunssan oireiden syh selviää, ettei koko kesäkausi mene ihan harakoille. Tsemppiä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! En tiedä, ovatko oireet helpottaneet allergialääkkeiden vai ajan myötä, mutta tukkoisuus on onneksi vähentynyt.

      Poista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Polar M400, kokemuksia

Kokemuksia Polar Loop -aktiivisuusrannekkeesta

XXL, ärtymyksen nostattaja