Raskas iltalenkki

Onko tunnelin päässä valoa?
Juoksu on siitä mukava harrastus, että tylsistymään ei pääse: koskaan ei tiedä, miten kulkee vai kulkeeko lainkaan, eikä edellinen hyvä lenkki välttämättä pitkälle kanna.

Kun viimeksi hehkutin tähänastisen elämäni pisintä lenkkiä, joka tuntui vieläpä mukavalta, oli tänään tunnelma tyystin toinen. Piti juosta 10,5 kilometriä rennosti ja hengästymättä. Jälkimmäinen kyllä toteutui mutta kovin mukavaa meno ei ollut. Jalat painoivat, vatsaa pisti, väsytti. 

Ensimmäisen kilometrin jälkeen ajattelin, että kymppi saa jäädä ja olen tyytyväinen, jos jaksan viisi kilometriä juosta. Muutaman kilometrin jälkeen homma alkoi kuitenkin tuntua vähän kevyemmältä, ja lopulta pääsin puolivahingossa tavoitteeseeni, vaikka joka välissä lupasin itselleni, että pakko ei ole kaksinumeroiseen kilometrimäärään päästä.

Olen ihan tyytyväinen siihen, että sain suunnittelemani matkan juostua. Se, miksi meno oli tänään niin raskasta, kuitenkin mietityttää. Jalat ovat kyllä olleet raskaan oloiset viime päivinä, mutta miksi, sitä voin vain arvailla. Kehonhuollon puutetta? Todennäköisesti. Yleistä väsymystä? Todennäköisesti - viimeisen viikon ajan yöunet ovat olleet pääsääntöisesti kehnoja. Tuleva flunssa? Mahdollisesti. Jokin muu syy, mikä? En tiedä.

Vertailun vuoksi: viikko sitten vastaavan mittainen lenkki sujui puoli minuuttia paremmalla keskivauhdilla mutta lähes lyönnilleen samalla keskisykkeellä. Maasto tosin ei ollut sama mutta ei hirveän erilainenkaan. 

Tästä taas palautui mieleen se, että yhden lenkin perusteella ei voi tehdä suuria johtopäätöksiä juoksukunnosta. Päivän kunto oli tänään tällainen, viikon kuluttua se voi jo olla toisenlainen. 
Sadetta saatiin myös tänään.

Kommentit

  1. Yhden lenkin perusteella ei tosiaan kannata vielä suuria johtopäätöksiä tehdä. Tänään juoksu kulkee kuin unelma, seuraavana päivänä jalat voivat tuntua todella tukkoisilta. Jos juoksu alkaa pidemmän päälle tuntua raskaalta, kannattaa välillä keventää harjoittelua.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mielenkiinnolla odottelenkin seuraavaa lenkkiä, miltähän mahtaa meno sitten maistua. :) Tuo keventäminen on muistettava, jos alkaa kovin tukkoista jaloissa olemaan.

      Poista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Polar M400, kokemuksia

Kokemuksia Polar Loop -aktiivisuusrannekkeesta

XXL, ärtymyksen nostattaja