Syksyn suunnitelmia

Syksyn kukkija.
Rakastan suunnitelmien tekemistä, ja juoksuohjelmaani liittyvät suunnitelmat kirjaan mieluusti kalenteriini, koska a) kalenteriin ennalta merkitty liikunta toteutuu paremmin kuin merkkaamaton ja b) suunnitelmia vain on niin kiva tehdä. Toki on myös niin, että perheellisen on pakko hieman ennakoida ja miettiä, mihin väliin oma liikunta mahtuu. Jos jää vain odottelemaan sopivaa hetkeä, meinaa lenkki väkisin jäädä toteutettavaksi "sitten joskus".

Aikaisemmin mainitsin, että aioin juosta syyskuussa puolimaratonin kotikaupungissani. Puolikas siirtyy nyt kuitenkin myöhäisempään tulevaisuuteen, ja syitä muutokseen on oikeastaan neljä:
  1. Heinäkuinen kymppi jäi kaivelemaan sen verran, että haluan vielä testata kympin kuntoani samalla reitillä, jolla juoksin viime syksynä ensimmäisen kerran kymmenen kilometriä.
  2. Finlandia Marathonin puolimaraton sattuu lauantaille 17.9., ja samalle päivälle osui muutakin menoa. Edellisillan Valon Kymppi sen sijaan sopii aikatauluihini hyvin.
  3. Onnetar suosi minua Healthy Style of Living -blogin arvonnassa: voitin osallistumisen Salamajärvi Trailrun -juoksuun, joka on lauantaina 24.9. Arvelin, että kaltaiselleni aloittelijalle voi olla turhan rankka rasti juosta viikon välein sekä ensimmäinen puolimaraton että ensimmäinen polkujuoksukisa.
  4. Tällä hetkellä voimia puolikkaan juoksemiseen ei ole. Olen kärsinyt useamman viikon ajan unettomuudesta, ja esimerkiksi viime yönä sain Polarin mukaan unta ruhtinaalliset neljä tuntia. Olo ei nyt kerta kaikkiaan ole sellainen, että jaksaisin kahden viikon kuluttua juosta yli kaksikymmentä kilometriä.
Syyskuussa on siis tiedossa sekä kymmenen kilometrin juoksu että polkujuoksu. Salamajärvellä uskaltaudun valitsemaan reiteistä lyhyimmän vaihtoehdon, eli 8.2 kilometriä on ohjelmassa. Puolimaratoniakaan en kokonaan hylkää vaan katson, josko vaikkapa lokakuulla olisi joku tapahtuma, johon kokematonkin juoksija voisi uskaltautua. Ensin täytyy tietysti yrittää saada nukkumista kuntoon.
Ruusunmarjoja.
Täytyy todeta, että erityisesti nyt jännittää tuo polkujuoksu. Poluilla en ole suuremmin taivaltanut, kokemukseni rajoittuvat muutamaan juoksukertaan metsässä. Mutta mikäs siinä, kai sitä silti uskaltaa kisaan lähteä. Pitää vain etsiä kokeneempien tietoja, kuinka kisaan kannattaa valmistautua ja varustautua.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Polar M400, kokemuksia

Kokemuksia Polar Loop -aktiivisuusrannekkeesta

XXL, ärtymyksen nostattaja