Valmistautumista kympille

Kävelylenkillä maanantaina nähtyä.
Perjantaina on edessä kotikaupungissani juostava Valon Kymppi, joka on osa Finlandia Marathon -tapahtumaa. Lauantaina juostaan maraton ja puolimaraton, mutta kympin juoksijat starttaavat perjantaina kello 20.

Tavoitteeni on alittaa kympillä tunnin raja. Vuosi sitten raja ei jäänyt kauas: nettoaikani Finlandia Marathonin kympillä oli 1:00:07.6 ja bruttoaika 1:00:20.8. Tunnin alituksen pitäisi olla mahdollinen, mutta koskaanhan ei tiedä, miten lopulta käy. Esimerkiksi heinäkuinen Pekan Pyrähdys päättyi pettymykseen. Ehkäpä siis yritän mieluummin lähteä liikkeelle rennolla otteella ja hyvällä mielellä sen sijaan, että puristan hampaat irvessä kohti tavoitettani.

Ilahduttavaa oli huomata, että kymmenen kilometrin reittiä on muutettu viimevuotisesta mukavampaan suuntaan. Jyrkähkö mutkitteleva nousu vitosen kierroksen loppupuolelta on poistettu, ja reitti on melko tasainen.
Osallistujan opas tupsahti
postilaatikkoon viime viikolla.
Valmistautuminen on sujunut kohtuullisen mukavasti. Viime viikolla juoksin vain kaksi lenkkiä, yhteensä 17 kilometriä. Lisäksi kävin kerran kuntosalilla ryhmäliikuntatunnilla tekemässä sykettä nostattavan lihaskuntotreenin. Viikonloppuna en aikeistani huolimatta ehtinyt lenkille, sillä lauantai ja sunnuntai menivät tyttären jalkapalloturnauksen talkootehtävissä.
Tiistaiaamun lenkki.
Tällä viikolla olen yrittänyt malttaa ottaa kevyesti. Maanantaina kävin kävelemässä reippaasti nelisen kilometriä ja eilen juoksin reilut viisi kilometriä. Tosin jos eilisen lenkin perusteella pitäisi jotain päätellä, voisin olettaa, että kymmenen kilometriä ei todellakaan perjantaina onnistu. Jalat painoivat ja olo oli aika tympeä. Täytyy toivoa, että perjantaina olo on keveämpi.
Usvainen syyskuun aamu.
Tai itse asiassa täytyy toivoa, että kykenen juoksemaan perjantaina. Eilen tuli takapakkia, kun intouduin leikkimään Syyspojan kanssa unohtaen, että en ole enää aivan nuori enkä myöskään vetreä. Nyt lonkankoukistaja vihoittelee sen verran, että jalan nostaminen ei tunnu kovin miellyttävältä. Voi olla, että suunnittelemani viiden kilometrin kevyt lenkki jää huomenna väliin ja keskityn sen sijaan rauhoittelemaan ärtynyttä lonkankoukistajaa. Toivottavasti se ei estä minua pääsemästä lähtöviivalle ylihuomenna!

Kommentit

 1. Vastaukset
  1. Olin itse tänään Ruissalojuoksuissa, toivottavasti oli hyvä juoksu. Turussa oli 13 astetta eli vaatetta laitoin hieman enemmän.

   Poista
  2. Toivottavasti juoksusi sujui hyvin! Jyväskylässä oli perjantai-iltana jotain 12-13 astetta, eli aika hyvä sää juoksemiseen. En tosin uskaltanut lähteä liikkeelle t-paidassa vaan jätin pitkähihaista ylle. Ehkä olisi lopulta lyhythihaisessakin pärjännyt.

   Poista
 2. Tsemppiä, hyvin se menee! :) En tiedä mikä siinä on, mutta kovin usein ne viimeiset lenkit näyttävät olevan vaikeita ja melkein vievät uskon koko touhuun. Onneksi h-hetkellä sujuu, kuten niin monista kisarapsoista on saanut lukea.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Toivotaan, että h-hetkellä tosiaan sujuu. Tänään olen jännittänyt tuota lonkankoukistajaa, joka on hieman muistutellut itsestään, mutta kuitenkin vähemmän kuin eilen. Jospa vihoittelu olisi huomenna muisto vain!

   Poista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Polar M400, kokemuksia

Kokemuksia Polar Loop -aktiivisuusrannekkeesta

XXL, ärtymyksen nostattaja