Valmistautumista polkujuoksuun

Upea syyskuinen aamu.
Tämä viikko on ollut varsin liikuntapainotteinen. Nyt on kuitenkin aika hieman hillitä menoa ja kerätä voimia lauantain polkujuoksutapahtumaan!

Perjantaisen kympin jälkeen tuli pidettyä viikonlopun ajan juoksutaukoa. Kilpailusuoritus toki oli melko rasittava, mutta lisäksi viikonloppuna oli ohjelmaa sen verran, että ajan löytäminen lenkille tuntui turhan haastavalta. Polttopuiden kuskaaminen ja säilöminen talven varalle kävi kyllä kevyestä treenistä.

Maanantaina kävin kevyellä lenkillä: neljä kilometriä taittui hyvin hitaasti, mutta en halunnut kovasti kuormittaa itseäni. Tiistain viisi kilometriä meni samalla kaavalla. Kiinnostava yksityiskohta on, että tiistaina keskimääräinen kilometrivauhti oli melkein puoli minuuttia maanantain lenkkiä kovempi mutta keskisyke oli täsmälleen sama. Tulipa taas todettua, että päivän kunto voi vaihdella paljonkin.
Sumujen silta.
Tiistai olikin sitten kahden treenin päivä, kun illalla oli valmennusryhmän aika. Lihaskuntoa treenattiin kovatehoisilla minuutin rykäyksillä, ja hiki kyllä virtasi.

Eilen keskiviikkona kävin kiertämässä sumuista järvenrantaa fiiliksen mukaan: yhdeksän kilometriä sujui keskivauhdilla 6:27. Hieman edellisillan treeni tuntui jaloissa, joten en halunnut suuremmin revitellä.
Lauantaina kohti polkuja!
Alkuviikolla olen nauttinut paitsi liikunnasta, myös upeista syyspäivistä. Tuntuu, että tällä hetkellä syksy on parhaimmillaan: luonnon värit ovat hurjan hienoja, lämpötila kohoaa päivisin vielä mukaviin lukemiin ja usvaiset aamut ovat kertakaikkisen pysähdyttäviä.

Ylihuomenna lauantaina on edessä elämäni ensimmäinen polkujuoksutapahtuma Salamajärvi Trailrun. Voitin osallistumisen Healthy Style of Living -blogin arvonnassa, mistä olen kiitollinen: tuleepahan nyt tehtyä uusi aluevaltaus, kun polut kutsuvat. Aloittelijana starttaan tarjolla olleista reiteistä lyhyimmälle, eli edessäni on 8.2 kilometriä kansallispuiston maisemissa. Innolla ja vähän jännittyneenä odotan lauantaita!

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Polar M400, kokemuksia

Kokemuksia Polar Loop -aktiivisuusrannekkeesta

XXL, ärtymyksen nostattaja