Uudet lenkkarit: Adidas Energy Boost


Uusien lenkkareiden hankkiminen on ollut ajankohtaista jo jonkin aikaa. Asicsin Gel-Flux 2 -kengät toimivat edelleen hyvin, mutta Niken Vomerot ovat käyneet sisäpuoleltaan sellaisiksi, että pitkiä lenkkejä niillä ei enää kannata tehdä, ellei halua jalkojaan kipeiksi.

Adidas alkoi kiinnostaa, kun lueskelin merkistä useita innostuneita arvioita. Kun sain Stadiumilta alennuskupongin, päätin kotiuttaa nämä Energy Boost -kengät ja testata niitä.


Heti kengät saatuani kohtasin pari erikoisuutta, joista olin toki arvioita lueskellessani jo kuullut. Ensinnäkin kenkä on materiaaliltaan neulosmainen, mikä hieman arvelutti ostohetkellä. En tiedä, miten hyvin neulos kestää käytössä tai kuinka lämpimänä se jalat pitää sitten, kun kylmyys kunnolla iskee. Neulosmaisen materiaalin huono puoli on se, että siihen tuntuu tarttuvan jonkin verran likaa. Toiseksi kengän päälliosa on yhtenäinen, sukkamainen, ja se tuntui alkuun hassulta. Nyt, kun ratkaisuun on tottunut, siihen ei kiinnitä enää lainkaan huomiota. Sen sijaan iloitsen siitä, miten hyvin kengät istuvat jalkaan.

Muutenkin kenkä tuntuu erilaiselta kuin vaikkapa vanhat luotto-Asicsini. Vaimennusta on paljon, kuten toivoinkin, ja pohjan muotoilu on erilainen vanhoihin kenkiini verrattuna. Ensimmäisillä lenkeillä tuli jalkoihin pientä puutumisen tunnetta, joka johtui todennäköisesti siitä, että kenkä on tuntumaltaan niin erilainen kuin muut lenkkarini. Puutuminen on kuitenkin kilometrien kerryttyä jäänyt pois: tottuminen on varmaan auttanut.

Noin kymmenkunta lenkkiä Adidaksilla taivallettuani olen ostokseeni tyytyväinen.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Polar M400, kokemuksia

Kokemuksia Polar Loop -aktiivisuusrannekkeesta

XXL, ärtymyksen nostattaja