Marraskuun valintoja

Marraskuu alkoi lumettomana.
Marraskuuta määritteli hyvin paljolti marrasputki, joka sujui yllättäen katkeamattomana ja varsin leppoisana. En tiedä, oliko marrasputki syynä siihen, että tämä vuodenaika ei tuntunutkaan niin tummasävyiseltä kuin etukäteen pelkäsin.

Tuli toki tehtyä muutakin kuin juostua putkessa. Töitä nyt ainakin. Kotitöitäkin jonkin verran, vaikka ne tuppaavat jäämään sivuun heti, kun kiirettä on yhtään enemmän. Lumitöitäkin sai tehdä, vaikka kuukausi oli säiden suhteen hyvin vaihteleva.

Pimeää vuodenaikaa pyrin selättämään valoenergialla. Vuodenaikavaloja ulos, tähtivalo sisälle ikkunaan, kynttilöitä ja ennen kaikkea ulkoilua päivänvalossa, jos vain mahdollista - siinä tärkeimmät energiaelementit.

Marraskuuhun mahtui myös Elastisen keikka, joka oli työpaikan tarjoama ja johon muuten tuskin olisikaan osallistunut. Artistin positiivinen asenne ja tsemppisanoma osuivat aika hyvään tarpeeseen, joten onneksi tuli keikalle lähdettyä.

Liikunnasta vielä sen verran, että juostuja kilometrejä kertyi marraskuussa 164.5 eli enemmän kuin koskaan aiemmin kuukauden aikana. Lisäksi yritin ryhdistäytyä kehonhuollon suhteen, ja jossain määrin siinä onnistuinkin: liikkuvuustreenejä tuli tehtyä yhteensä kuusi kertaa. Hiihtokausikin avautui marraskuun puolivälin kieppeillä, ja kovasti odotan, milloin pääsen taas suksille.

Marrasputki näkyi kuukauden kuormituksissa siten, että yhtä päivää lukuun ottamatta aktiivisuustavoite kipusi päivittäin yli sadan prosentin, ja siihen olen kovin tyytyväinen. Toisaalta kahdensadan ylityksiä ei tullut kuin kahtena päivänä, mikä kertonee siitä, että malttia oli mukana, vaikka päivittäin tulikin juostua. Keskimäärin tavoitin Polarin mukaan päivän aktiivisuustavoitteesta 145%. 66 prosenttia harjoituksista tuli tehtyä sykealueilla 1-2.

Takana on siis liikunnallisesti antoisa ja hyvä marraskuu. Joulukuussa kilometrien määrä tulee vähenemään mutta toivottavasti harjoitusvalikoima hieman monipuolistuu. Tavoitteena on päästä hiihtämään enemmän, ja myös lihaskunnon treenaaminen pyörii (jälleen kerran) ajatuksissa. Millähän tavoin lihaskuntotreenin saisi siirrettyä ajatuksista konkreettisiin tekoihin?

Tässä vielä kuvia marraskuun varrelta:

Marraskuinen auringonnousu.
Kuukauden parhaita tunnelmia perjantaina 11.11.
Myöhään illalla hiljainen kylätie - isänpäiväsunnuntai.

Kommentit

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Polar M400, kokemuksia

Kokemuksia Polar Loop -aktiivisuusrannekkeesta

XXL, ärtymyksen nostattaja