Takaisin juoksuvauhtiin

Joulukuun puolivälissä
Viime viikko oli nahkea. Marrasputken jälkeen tuli pitkästä aikaa ensimmäinen viikko, etten saanut juostua yhteensä edes kahtakymmentä kilometriä. Itsenäisyyspäivänä kävin kipakassa pakkasessa juoksemassa hieman yli seitsemän kilometriä ja perjantaina kävin tekemässä matalalla sykkeellä reilun kymmenen kilometrin lenkin. Siinä kaikki. Mutta onneksi selityksiä riittää:

 • Maanantaina 5.12 aikataulut mättivät pahan kerran, kun auton huollossa sai odotella hieman yli kolme tuntia. Ja ei, en voinut käyttää odotusaikaa lenkkeilyyn, koska mukana oli Syyspoika, joka halusi tarkastella viereisen autoliikkeen valikoimaa juurta jaksain.
 • Keskiviikkona oli kurkku kipeä. Muut perheenjäsenet ovat olleet enemmän ja vähemmän flunssaisia, ja taisin tehdä viisaan ratkaisun, kun en suunnitelmistani huolimatta lähtenyt lenkille. En ainakaan tullut kipeämmäksi ja pääsin perjantaina lenkille.
 • Viikonloppuna oli kahdet pikkujoulut. Sunnuntaina piti lenkkeillä mutta ehkä oli kuitenkin viisasta pyhittää lepopäivä, sen verran valvotut yöt painoivat lihaksissa.
En kuitenkaan ole vain levännyt laakereillani vaan olen tehnyt lihaskunto- ja kehonhuoltoharjoituksia. Vihdoinkin aikomukset ovat alkaneet muuttua konkreettisiksi teoiksi, ja siitä olen niin iloinen, etten anna parin juoksemattoman lenkin masentaa.

Pikkujoulureissut ja niihin liittyvä ylensyöminen yhdistettynä suklaakonvehtien ja karkkien rajattomaan mättämiseen näkyi tämän viikon alussa hyvinvoinnissa. Eli siis pahoinvoinnissa. Olo on ollut koko alkuviikon aika turvonnut, mikä on osaltaan innostanut takaisin lenkkipoluille. Viime viikon lepsuilu on siis tuottanut tälle viikolle tsemppihenkeä!

Tällä viikolla olen kolmena päivänä juossut melkein yhtä paljon kuin koko edellisviikolla yhteensä. Lisäksi olen tehnyt lihaskunto- ja liikkuvuusharjoituksia päivittäin. HCR jouluhaaste on ollut hyvä innoittaja tiellä kohti liikunnallisesti monipuolisempaa arkea: tänään ohjelmassa oli lantionnostoa ja jalan ojennusta, eilen askelkyykkykävelyä ja maanantaina vuorikiipeilijäliike. Kaikki ovat olleet hyviä ja tehokkaita varsinkin, kun olen yhdistänyt niitä osaksi pitkäkestoisempaa harjoittelua.

Kommentit

 1. Niitä nihkeitä viikkoja on meillä jokaisella, ja sehän kuuluukin. Ei koko vuosi voi olla yhtä tykitystä:) Itsellä koko joulukuu mennyt flunssaa sairastaessa tai siitä toipuessa ja taas sairastuessa. Josko ensi vuonna sitten pääsisi kunnon juoksunkin makuun:)

  Mutta hei kiva kuulla, että HCR:n jouluhaaste ollut mukava. Itsekin olen sitä toteuttanut ja kiva aina seurata, että mikä liike luvassa. Pienessä flunssassakin on voinut kehonhuollollista ja keskivartaloa vahvistavaa treeniä tehdä.. :)

  Mukavaa joulunaikaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi harmi, toivottavasti sairastelu tulee pian päätökseensä! Varmasti juoksu sujuu taas hyvin, kun tervehdyt.
   Jouluhaaste on edelleen innostanut minua, ja se on tarpeen. Nyt olen vihdoin saanut tehtyä coretreeniä ja kehonhuoltoa.

   Poista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Polar M400, kokemuksia

Kokemuksia Polar Loop -aktiivisuusrannekkeesta

XXL, ärtymyksen nostattaja