Joulukuun liikunnasta

Joulukuu tarkoittaa tietenkin joulutunnelmia.
Niin on vuosi 2016 tullut päätökseensä. Joulukuu meni jotenkin hassun nopeasti mutta kuitenkin tuntuu, että kuukauteen on mahtunut niin paljon kaikkea, että on kuin olisi kulunut pitkäkin aika siitä, kun kalenterin lehti vaihtui marraskuusta vuoden viimeiseksi kuukaudeksi.

Liikunnan suhteen joulukuu oli moninainen. Juoksukilometrejä kertyi hieman yli sata, lisäksi hiihtoa tuli harrastettua parinkymmenen kilometrin verran (mitätön määrä mutta minulle hyvä) ja - mikä parasta - vihdoin ryhdistäydyin lihaskunto- ja kehonhuoltotreenien suhteen. HCR jouluhaasteen myötä tein joitakin lihaskuntoliikkeitä päivittäin ja peräti kahdeksanatoista päivänä tein voima-, core- tai liikkuvuusharjoituksia vähintään kymmenen minuuttia kerrallaan. Siitä olen oikein iloinen, sillä useana kuukautena tuli tuskailtua sitä, miten oheistreeni vain unohtuu, kun lenkille on niin paljon helpompi lähteä.

Joulukuussa tuli juostua pikkuhangessa, sulalla tiellä ja jäisellä tiellä - viimeksi mainitulla alustalla olin kiitollinen nastalenkkareistani. Tuli myös juostua vesisateessa, lumisateessa, kovassa pakkasessa, pikkupakkasessa ja pluskelillä. Vaihtelevaa siis on ollut myös olosuhteiden suhteen.

Yli kymmenen kilometrin lenkkejä juoksin vain kaksi, mutta kestoltaan yli tunnin lenkkejä tuli useampi. Tarkoituksena oli juosta hölkätä (ja kävellä) pitkäkestoisesti matalilla sykkeillä, ja siinä ihan mukavasti onnistuinkin. Pk-lenkkien lisäksi tein keskitehoisia lenkkejä viikoittain ja intervalliharjoituksia melkein viikoittain. Keskimäärin lenkkini taisivat olla noin kuuden kilometrin mittaisia.

Joulukuu oli hyvä kuukausi. Vuoden 2017 alkupuolta määrittelee paljolti treeni kohti ensimmäistä puolimaratoniani: HCR odottaa ensikertalaista toukokuussa. Tässä vaiheessa noudatan Polarin ohjelmaa, johon kuuluu sekä juoksua että oheisharjoituksia. Saapa nähdä, kuinka kiltisti ohjelmaa noudatan ja millaisia fiiliksiä puolimaratonharjoittelu tuottaa.

Tässä vielä kuvasatoa joulukuulta:
Joulukuun toisena päivänä alkoivat kuukauden lenkkeilyt.
Lumipyryä ja maagista valoa illalla 4.12.
Itsenäisyyspäivänä aika hyytäviä tunnelmia: pakkasta 19 astetta.
Ollako jäässä vai eikö olla? Kas siinä pulma!
Hiihtoladulla Pyhätunturilla joulun aikaan.
Vuodenvaihteessa autiotupa lumen keskellä.
Ja aiempia koosteita tässä:

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Polar M400, kokemuksia

Kokemuksia Polar Loop -aktiivisuusrannekkeesta

XXL, ärtymyksen nostattaja