Retki jäälle

Ristiin rastiin.
Talviloma alkoi huikean hienossa säässä, ja tuntuu, että lomatunnelmaan pääsi varsin nopeasti auringonpaisteesta ja talvisista maisemista nautiskellessa. Lunta ei ole Keski-Suomessa liiemmälti ollut, mutta juuri lomaviikon alla satoi sen verran, että tuntui kuin olisi palannut lapsuuden hyviin talviin.

Viikonloppuna ja vielä maanantaina aurinko paistoi siniseltä taivaalta kirkkaasti ja lämmitti jo niin, että yön pakkaslukemat heikkenivät päivän mittaan reilusti. Olikin itsestään selvää, että ulkoilemaan piti päästä, vaikka jotain flunssanpoikasta ilmassa onkin.


Suuntasimme eilen jäälle, ja siellä kävely kävi ihan hyvästä treenistä, kun lumi upotti jonkin verran ja vedin perässäni pulkassa istuvaa pikkuihmistä. Vaikka maanantaina oli pakkasta toistakymmentä astetta, ei kylmä päässyt vaivaamaan.


Talvilomaseurana meillä on muutaman päivän koirakaveri, jonka isäntäväki on ulkomailla. Koira nautti täysin siemauksin jääretkestämme: poukkoili innoissaan lelua hakemaan, kun sitä heitettiin. Vaikkei lumi tuntunut menoa paljon hidastavan, maistuivat pienet torkut ulkoilun jälkeen selvästi hyvin.


Nyt taivaalta putoilee raskaan näköisiä lumiriekaleita, eikä sääennuste parempaa lupaa. Onneksi kuitenkin saimme muutamana päivänä nauttia valosta ja talvisen luonnon sykähdyttävästä kauneudesta. Tuntuu, että energiavarastoja on saatu täydennettyä jo nyt varsin mukavasti.

Kommentit

  1. Ihanan näköinen ulkoilusää! Täällä Turussa tarvottiin tänään 5 sentin loskamössössä...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Saapa nähdä, kuinka loskaiseksi muuttuu, tänään oli jo aika vetinen sää. Mutta oli ihanaa nauttia kunnon talvipäivistä!

      Poista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Polar M400, kokemuksia

XXL, ärtymyksen nostattaja

Kokemuksia Polar Loop -aktiivisuusrannekkeesta