Hierojan kautta kohti puolimaratonia


Lisäjännitystä puolimaratonvalmistautumiseen toi selkä, joka kipeytyi pari viikkoa ennen h-hetkeä. Hetken olo oli jo parempi, mutta pienen lenkin jälkeen selkä kipeytyi uudelleen, ja selvää oli, että ilman apua en kykenisi HCR:lle lähtemään. Eipä sitten muuta kuin hierojan vastaanotolle.

Maallikkona kuvittelin, että kun selkä on kipeä, selkää hierotaan. Todellisuus oli toista: hieroja ei selkään kajonnut lainkaan vaan totesi heti, että ongelma on alempana. Puolen tunnin takareisi- ja pakarakäsittely auttoi paljon vaan ei riittävästi, joten varasin HCR-viikon alkuun vielä pidemmän käsittelyajan.

Melkein puolitoista tuntia hierontapöydällä takasi sen, että jalat ja pakarat ehdittiin käsitellä kunnolla.  Ja jumeja, niitä löytyi! Vasta hieronnan jälkeen ymmärsin kuta kuinkin, kuinka jumissa olinkaan ollut. Ei ihme, että jalat olivat pitkään tuntuneet painavilta ja vertyminen tuntui lenkeillä kestävän aina vain kauemmin! 

Nyt toivon, että käsittelyt auttoivat sen verran, että selkä ei enää jumita puolimaratonilla. Harmittaa melkoisesti, sillä syypää jumiin katsoo tietenkin peilissä. Olen huolehtinut luvattoman huonosti venyttelystä ja kehonhuollosta, ja tulos on täysin omaa syytäni. Nyt yritän muistaa joka lenkin jälkeen venyttelyn ja lisäksi erilliset kehonhuoltoharjoitteet.

Tässä tilanteessa onnea tuo loistava hieroja! <3

Kommentit

 1. Tiedän että pohkeet ja pakaralihakset (ainakin) on jumissa mutta en uskalla mennä hierojalle enää näin lähellä h-hetkeä. Tennispallo, piikkimatto ja venyttely saa riittää. Jos ensi viikolle saisi ajan, vähän kyllä hirvittää että mitä sieltä löytyykään... Toisaalta, kaverini painostaa ilmoittautumaan Helsingin maratonille, voisi sitten olla helpompi lähteä treenaamaan sitä kohti kun lihakset olisi rennommat...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla ei kauheasti ollut vaihtoehtoja, kun onnistuin saamaan itseni niin jumiin - hierojalle oli mentävä, mutta onneksi hän taisi osata käsitellä riittävän lempeästi mutta tuntuvasti. Tennispallo pitäisi ottaa kaveriksi, siitä voisi olla apua.
   Kyllä kummasti tuntui askel keveämmältä, kun kävin pienesti hieronnan jälkeen kokeilemassa. :)

   Poista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Polar M400, kokemuksia

Kokemuksia Polar Loop -aktiivisuusrannekkeesta

XXL, ärtymyksen nostattaja