Huhtikuun kooste

Slovakiassa.
Takana on monesta näkökulmasta tarkasteltuna hyvin vaihteleva kuukausi. Huhtikuu käynnistyi työmatkalla Slovakiassa, mistä siirryin Wienin ja Helsingin kautta Espanjan Aurinkorannikolle lomailemaan. Aurinkoenergian tankkaus tulikin tarpeeseen, sillä kevät on Suomessa antanut itseään odottaa. Toki aurinko on näyttäytynyt kotimaassakin, mutta huhtikuu on ollut kovin viileä ja jopa luminen.

Espanjassa.
Huhtikuun alku ei juoksun suhteen ollut kovin aktiivinen, sillä työmatkalla en ennättänyt lenkille kertaakaan, kävelemään sentään kyllä. Espanjan-loman aktiviteetteihin sisältyi ratsastusta ja muutama kevyehkö lenkki, mutta varsinaisesti juoksutreenit käynnistyivät vasta kotimaassa.

Fuengirolan rantakadulla.
Tosin matkustelun jälkeen juokseminen tuntui viikon verran todella raskaalta. Varmasti reissaaminen painoi jaloissa, eivätkä tukkoisuutta aiheuttaneet siitepölyallergian oireet tietenkään parantaneet oloa. Onneksi askel alkoi kuitenkin vähitellen keventyä, ja pääsiäisen jälkeisellä viikolla sain kokoon 35 juoksukilometriä, mikä on minulle hyvä määrä.

Kevättä Suomessa.
Ennen vappua oli työpaikan liikuntailtapäivä, joka kirjavoitti hieman lisää kuukauden treenivalikoimaani. Vaikka juoksua tuli harrastettua ehdottomasti eniten, tuli tehtyä myös liikkuvuusharjoitteita, voimaharjoittelua ja circuit-treeniä. Lisäksi ratsastin ja kävelin, joten monenmoista tuli huhtikuun aikana tehtyä.

Pääsiäisenä auringonpaistetta.

Juoksukilometrejä kertyi yhteensä 100.6 ja kävelyä 27.2 km. Ratsastin lähes neljä tuntia ja oheisharjoittelua tein noin 2.5 tuntia. Edelleen jälkimmäiseen pitäisi panostaa enemmän, mutta kaiken kaikkiaan olen huhtikuun kokonaisuuteen tyytyväinen.

Toukokuussa onkin sitten edessä iso koitos, kun osallistun elämäni ensimmäiseen puolimaratoniin. Kovasti toivon, että sää muuttuu keväisemmäksi ja lumet kaikkoavat pian!

Aiemmat kuukausikoosteet:

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Polar M400, kokemuksia

Kokemuksia Polar Loop -aktiivisuusrannekkeesta

XXL, ärtymyksen nostattaja