Toukokuun liikunnat


Takana on toukokuu, joka tarjosi monenlaista. Vaikka kevät on antanut odottaa itseään ja tarjonnut koleutta, on menneisiin viikkoihin mahtunut monenlaista. Päällimmäisenä mieleen on jäänyt elämäni ensimmäinen puolimaraton, HCR, josta kerron enemmän täällä. Lisäksi kuukauteen on sisältynyt monenlaisia elämyksiä niin työrintamalla kuin kotona, ja toukokuun huipensi viime viikonvaihteen matka Pietariin.


Keskimäärin juoksin neljä kertaa viikossa, joskin puolimaratonviikolla lenkillä kävin varsinaisen tapahtumajuoksun lisäksi vain kerran. Juoksukilometrejä kertyi yhteensä 102. Pääsääntöisesti lenkkini olivat varsin lyhyitä, sillä puolimaratonin lisäksi juoksin yhden ainoan kerran yli kymmenen kilometrin lenkin. Olen keskittynyt enemmän seuraamaan sykkeitä ja aikaa kuin kilometrejä, mutta ajallisestikaan pitkiä lenkkejä en montaa tehnyt.


Oheisharjoitteita tuli tehtyä vaihtelevasti, mutta hieroja herätteli huomaamaan, että tärkeää on huoltaa kehoa muutoinkin kuin juoksentelemalla. Kuukauden aikana liikkuvuus- ja voimaharjoittelua tuli tehtyä yhteensä seitsemän kertaa, mutta pienet venyttelyt olen yrittänyt muistaa tehdä joka lenkin jälkeen, vaikken niitä ole muistiin kirjannutkaan.


Mittarin mukaan kävelin yhteensä 14 kilometriä. Pietarin reissulla tuli käveltyä yhteensä lähes neljäkymmentä kilometriä, mutta tilastoihini en kaupunkimatkan kävelyjä merkitse.

Iisakin kirkko Pietarissa.
Hyvää kesäkuuta!

Aiemmat kuukausikoosteet:

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Polar M400, kokemuksia

Kokemuksia Polar Loop -aktiivisuusrannekkeesta

XXL, ärtymyksen nostattaja