Kesämuistoja


Nyt lienee aika myöntää, että kesä on mennyttä ja seuraavaan kesään vielä kohtuullisen pitkä aika. Syksyn kynnyksellä luon kaihoisan katseen menneeseen vuodenaikaan kuvin ja sanoin. Mitä kesällä tapahtui? Mitä muistoja jäi vaalittavaksi?

Kesäkuussa: Tamminiemeä, Lapinlahtea, Rockfestiä ja juhannusta.

Kesäkuussa vierailin ensimmäistä kertaa elämässäni entisessä presidentin virka-asunnossa Tamminiemessä, joka on nykyään museona. Kiehtovaa oli kurkistaa siihen, millaisissa oloissa presidenttipari Urho ja Sylvi Kekkonen aikanaan asui. Ei kovin prameissa mutta aikaansa nähden kuitenkin hienoissa ja tyylikkäissä tiloissa. Ja missä maisemissa! Jotenkin ilahduttaa ajatella, että Urho Kekkonen todella nautti kotinsa sijainnista ja hyödynsi ahkerasti esimerkiksi Seurasaaren hienoja ulkoilureittejä.

Kesäkuussa kävin myös tutustumassa Helsingissä Lapinlahden miljööseen. Entisen sairaalan alueella ei voinut olla miettimättä, miten kauniissa ympäristössä sairaala on sijainnut - ja millaisia elämänkohtaloita seinien sisälle on mahtanut mahtua.


Heinäkuussa ehdittiin sentään myös jotain, vaikka jälkeenpäin tuntui, että kuukausi sujahti töitä tehdessä ja kotona möllöttäessä. Ähtärin eläintarhassa nähtiin karhuja, jotka eivät tällä kertaa intoutuneet joogaamaan. Samalla reissulla tuli piipahdettua Tuurissa, missä piti lähinnä suu auki ihmetellä, miten pienestä kylästä voi löytyä jotain niin prameaa, yliampuvaa jopa. Väkijoukkoja yltäkylläisyys tuntui houkuttelevan.

Heinäkuu: Ähtäri Zoo, Mikkeli asuntomessuineen,
kesän ainoa juoksutapahtuma...

Asuntomessuista on vähitellen muodostunut jokakesäinen perinne. Tänä vuonna suunnattiin Mikkeliin, missä Saimaan rannalle oli moni rakentanut oman unelmansa upeita maisemia komeasti hyödyntäen.

Rippiruusu.

Yksi juhlahetki osui heinäkuulle, kun perheen keskimmäinen lapsi pääsi ripille. Nuoruuden merkkipaalun kohdalla tuli muisteltua tietenkin omaakin rippileirikesää, josta on vain hetki - vai miten se nyt meni ja mihin nämä vuodet katoavat.

Tallinnassa.

Elokuun alussa suuntasimme pikalomalle Tallinnaan, kun tajusimme, että kesä on ohi ihan kohta ja nyt pitää toimia, jos aikoo pienestikin ehtiä mihinkään kauemmas. Turhan pikainen tuo visiitti oli, mutta muistuipa sentään mieleen, miten läheltä löytyy kiehtovaa vanhaa miljöötä ja erilaista maisemaa kuin kotopuolessa.


Arki on käynnistynyt vauhdilla, taas kerran. Luonnon ihmeistä voi kuitenkin nauttia edelleen, ja lenkkipoluilta saa kummasti virtaa, kun töitä ja kiirettä kertyy. Tuntuu, että syksyyn on ihan hyvä suunnata näillä eväillä.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Polar M400, kokemuksia

Kokemuksia Polar Loop -aktiivisuusrannekkeesta

XXL, ärtymyksen nostattaja