Polkujuoksua


Viikko alkoi hieman yllättäen polkujuoksulla, kun Facebook-syötteeseen ponnahti tieto Jyväskylän Ladun polkujuoksuillasta. Klikkasin maanantaiaamuna osallistumispainiketta ja illan tullen mielessä kävi, olisiko sohva sittenkin parempi vaihtoehto. Lähdinpä silti, koska olin jo ehtinyt mukaan ilmoittautua.


Ja kivaahan se oli, poluilla taivaltaminen. Sää oli mainio, ja polut olivat pääsääntöisesti kuivia. Paikoin piti varoa kosteutta ja katsoa tarkasti, mihin astui, sillä kivikkoa ja juurakoita osui tielle jonkin verran. Nousuja ja laskuja matkan varrella riitti, sillä polut kiertelivät pitkin Touruvuorta. Reitti oli kuitenkin kaikkiaan mukavasti juostava, suurempia esteitä ei tielle osunut.

Puolentoista tunnin lenkille kertyi mittaa noin 8.5 kilometriä. Ylämäet käveltiin, mutta kyllä syke paikoin nousi selvästi VK-alueen puolelle.


Polkujuoksu oli mukava aloitus elokuiselle viikolle. Luonnon rauhassa ja kauniissa auringonpaisteessa mietin, miksei poluille tule lähdettyä useammin. Kilometrejä ei maastossa tietenkään kerry samaan tahtiin kuin tasaisella tiellä, mutta miksi aina tarvitsisikaan.

Kommentit

 1. Tampereella taitaa olla kanssa lähiaikoina tulossa vastaavanlainen polkujuoksuilta. Tai sitten sekoitan sen juoksukenkätestailuun :D Olen samaa mieltä, miksi aina pitäisi kerätä kilsoja ja "kilpailla" niillä, kunnon kannalta kilometrejä tärkeämpää lienee juoksuun käytetty aika. Mutta oi, jossain on paistanut aurinko, sitä kaivattaisiin Tampereellekin...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli kyllä kivaa, kun satuin tuon tapahtuman bongaamaan. Olen aika arka lähtemään yksin metsään, joten helpotti, kun sai vain mennä muiden perässä reittejä miettimättä.
   Aurinkoa on meilläpäin tällä viikolla saanut! Viileää mutta valoisaa - oivallista juoksua ajatellen. :)

   Poista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Polar M400, kokemuksia

Kokemuksia Polar Loop -aktiivisuusrannekkeesta

XXL, ärtymyksen nostattaja