Viikko 38/2017

Sunnuntai-iltana - tunnelissa valoa.

Reipas viikko muodostui viime viikosta, ja muutenkin monin tavoin hyvä. Viikonloppuna sai nauttia todella hienoista syyssäistä, ja sunnuntaina havahduin huomaamaan, miten hienoa syysväriä lehtipuut parhaillaan yllään kantavat.

Liikunnan suhteen aloitin viikon kevyellä PK1-lenkillä ja tiistaina oli vihdoin mahdollisuus juosta kuukauden toinen pitkä lenkki. Keskiviikkona lepäilin ja torstaina oli vuorossa toinen kova treeni, reilun tunnin VK-lenkki. Perjantaina palauttelin reilun puolen tunnin lenkillä, mikä taisikin tulla tarpeeseen, sillä syke meinasi pyrkiä jatkuvasti PK-alueen yläpuolelle.

Lauantai oli lepopäivä ja viikon kruunasi sunnuntai-illan mäkivetolenkki, johon sisältyi kolme reippaampaa pyrähdystä ylämäkeen. Enempää en halunnut iltamyöhällä tehdä, sillä tiesin, että yöunet tulivat jäämään lyhyiksi enkä halunnut kuormittaa itseäni liikaa. Tulipahan todettua, että ylämäet eivät todellakaan ole ominta aluettani - johtopäätöksenä siis todettakoon, että mäkitreenejä pitäisi ohjelmaan sisällyttää enemmän. Mäkiä lähistöllä riittää, joten toteuttaminen ei ole kiinni muusta kuin omasta viitseliäisyydestä.


Tässä viikko koottuna:
  • Maanantaina PK1-lenkki 46:10, 5.54 km. Keskisyke 128.
  • Tiistaina pitkä lenkki 2:08:48, 16 km. Keskisyke 128 (todellisuudessa hieman enemmän).
  • Keskiviikkona lepo.
  • Torstaina VK-lenkki 1:20:51, 12.02 km. Alku- ja loppuverkat yhteensä puolisen tuntia, VK-harjoitusta 50 minuuttia, 7.98 km keskinopeudella 6:16.
  • Perjantaina palautteleva PK-lenkki 31:56, 3.62 km. Keskisyke 133.
  • Lauantaina lepo.
  • Sunnuntaina mäkiharjoitustreeni 41:58, 5.15 km. Lenkkiin sisältyi kolme noin 450 metrin ylämäkivetoa.
Juoksua yhteensä 42.33 kilometriä - minulle oikein hyvä lukema! Kunnostauduin siinä, että en tehnyt kertaakaan minkäänlaista oheistreeniä, ellei pieniä venyttelyjä lenkkien jälkeen lasketa. Ryhdistäytymisen paikka.


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Polar M400, kokemuksia

Kokemuksia Polar Loop -aktiivisuusrannekkeesta

XXL, ärtymyksen nostattaja