Viimeinen pitkis ennen VantaataVantaan puolimaraton odottaa kahden viikon päässä. Tällä hetkellä tuntuu siltä, että olisihan ilmoittautumisen ihan hyvin voinut jättää tekemättä. Olisi voinut, ja sen sijaan, että jännittää tulevaa, voisi keskittyä köpöttelemään kaikessa rauhassa tutuissa maisemissa.

Vaan ei auta. Kun on kerran ilmoittauduttu, mennään mukaan, ellei ylivoimaisia esteitä matkalle ilmaannu. Ylivoimaisiin esteisiin ei lukeudu pelkurimaisuus sen kummemmin kuin henkinen vastahankaisuuskaan.


Tänään juoksin viimeisen pitkän lenkin ennen Vantaata. Eipä ollut sekään kovin pitkä, kolmisentoista kilometriä. Aikaa kului tunti ja kolme varttia, eli vauhti ei todellakaan päätä huimannut. Vaan eipä ollut tarkoituskaan.


Jos ei vauhdissa ole kehumista, olin kuitenkin oikein tyytyväinen siihen, miten helposti syke pysyi PK-alueella koko matkan ajan. Aerobista kynnystä (150) en itse asiassa hätyytellyt matkan aikana lainkaan. Jotain kehitystä on siis tapahtunut - tai sitten juoksukellossa on vikaa.

Joka tapauksessa tuntui hyvältä, kun ei tarvinnut jatkuvasti himmailla vauhtia ja tuskailla liian kovaa sykettä. Leppoisaa oli meno, sekä henkisesti että fyysisesti, vaikka toki matkan lopulla alkoi jaloissa iskutus jo tuntua.


Taas kerran syksy tarjosi liikkujalle parhaita antejaan. Luonnon väriloisto, syksyiset tuoksut ja juuri sopiva lämpötila tekivät etenemisestä mukavaa. Stressihippusia tipahteli matkan varrelle useita.


Tässä vielä tarkempaa dataa lenkistä:

 • Kesto 1:45:48.
 • Matka 13.08 km.
 • Keskisyke 135.
 • Keskivauhti 8:05.

Kommentit

 1. Tuollaiset pidemmät ja leppoisat lenkit ovat ihania! Ihan samoilla vauhdeilla ja sykkeillä täällä mennään. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen alkanut vähitellen tykätä pitkistä lenkeistä. Ne ovat ihania, kun on vain aikaa riittävästi. Kiva kuulla, että on muitakin samoilla vauhdeilla kulkevia.

   Poista
 2. Menet nyt vaan sinne Vantaalle ja köpöttelet sitten kolmen viikon päästä tutuissa maisemissa :) Onnistunutta Vantaan-retkeä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näinhän se täytyy tehdä. Siellä on sitten hyvin aikaa miettiä, kenen idea oli lähteä puolimaratonille. :)
   Kiitos, Henna!

   Poista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Polar M400, kokemuksia

XXL, ärtymyksen nostattaja

Kokemuksia Polar Loop -aktiivisuusrannekkeesta