Viikko 41/2017


Kuten jo Vantaan maraton -postauksessa kerroin, eivät viime viikon lenkit ennen Vantaan puolikasta olleet kovin rohkaisevia. Maanantaille suunniteltu lenkki jäi tekemättä armottoman väsymyksen takia. Tiistai-iltana reipas puolituntinen tuntui kovin tahmealta ja keskivauhti 6:41 sai miettimään, mitä ihmettä teen puolimaratonilla vain muutaman päivän kuluttua.

Torstaina juoksin kevyesti puolisen tuntia, eikä lähemmäs kahdeksaa minuuttia mennyt kilometrivauhti sekään herättänyt toiveita lauantaille. Aikansa valitustani kuunneltuaan mieheni totesi, että hän arvelee tässä olevan kyseessä käänteispsykologia ja että kuitenkin lauantain juoksu menee hyvin. En uskonut, mutta oikeassahan hän lopulta oli.

Tämän vuoden viimeinen juoksutapahtumani sujuikin sitten paljon paremmin kuin uskalsin odottaa. En asettanut aikatavoitetta mutta toivoin selviäväni maaliin alle 2:15-lukemissa. Ja niin kävi: nettoaikaan 2:06:45 olen oikein tyytyväinen.

Tiistai-iltana.

Nyt on edessä palauttelua puolikkaalta. Jaloissa tuntuu vielä, että juostu on, joten leppoisasti tätä viikkoa edetään.

Tässä vielä viikko koottuna:
 • Tiistaina VK-lenkki yhteensä 44 minuuttia. Alkuverkka 1 km, VK-osuus 30 minuuttia, 4.49 km keskisykkeellä 167 ja keskivauhdilla 6:41. Loppuverkka 0.75 km. Yhteensä 6.24 km.
 • Torstaina kevyt PK-lenkki 31:35, 4.01 km. Keskisyke 141, keskivauhti 7:51.
 • Lauantaina Vantaan puolimaraton, oman kellon mukaan 21.32 km. Nettoaika 2:06:45, brutto 2:07:18.
Juoksua yhteensä 31.57 km.

Kommentit

 1. Kuulostaa kovin tutulta nuo puolikasta edeltävät tunnelmasi. Kisaviikolla juostut lenkit kulkivat mullakin todella tahmeasti ja sykkeet huitelivat huomattavasti normaalia korkeammalla. Pelkäsin jo tulevani kipeäksi, kun olokin oli jotenkin heikko. Mieheni siihen totesi, että on kuullut moista valitusta aiemminkin ennen isoa tapahtumaa ja kuitenkin itse kisassa olen juossut loistoajan. Ja oikeassa tuo oli jälleen kerran.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näköjään nuo miehet puuhiamme seuratessaan havaitsevat enemmän kuin arvaammekaan. :) Kai se on aika tavallista, että kisan lähestyessä seurailee oloaan ja tuntojaan ihan huomaamattaankin. Ehkä joskus tajuan, että tahmeus ennen kisaa kuuluu asiaan.

   Poista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Polar M400, kokemuksia

XXL, ärtymyksen nostattaja

Kokemuksia Polar Loop -aktiivisuusrannekkeesta