Vuoden 2017 juoksutapahtumat

Vantaan maraton -muistoja.

Uuden vuoden kynnyksellä on hyvä hetki vilkaista hieman olan yli taaksepäin menneeseen. Vuodesta 2017 muodostui monella tapaa hieno, ja juoksutapahtumiakin tuli muutama käytyä - osa onnistuneempia, osa vähemmän onnistuneita.

Osallistuin yhteensä neljään juoksutapahtumaan, ja oikeastaan voi sanoa, että onnistumisten suhteen meni aika lailla tasan: kahden tapahtuman tulokseen olen tyytyväinen ja kahden en.

Ehdoton kohokohta juoksuvuodessani oli Vantaan maraton. Siellä juoksin puolimaratonennätykseni 2:06:45 (nettoaika). Mikä parasta, juokseminen ei tuntunut vaikealta oikeastaan lainkaan, vaan nautin suuresti etenemisestä syksyisessä säässä.

Valon kympillä.

Vuoden toinen onnistumiseni osui sekin syksyyn, kun Valon kympillä pääsin lähes ennätykseeni hieman puolikuntoisena. Aikaan 55:54.5 olin tyytyväinen, sillä vielä edellisiltana mietin, kykenenkö lainkaan juoksemaan. Sateessa ja hyvässä tunnelmassa juoksu maistui oikein hyvältä.

Pekan Pyrähdys.

Pekan Pyrähdys jätti tälläkin kertaa hieman hampaankoloon. Aurinkoisessa säässä juoksu ei tuntunut kovin hyvältä enkä päässyt tunnin alle, vaikka sitä tavoittelin.

HCR.

Toinen pettymysjuoksu osui Helsinki City Runille. Ensimmäiseltä puolikkaaltani en suuria odottanut, pääasia oli päästä maaliin, mutta silti harmittaa, etten uskonut kokeneempien neuvoja vaan sain vatsani sekaisin hörppimällä urheilujuomaa, johon en ollut tottunut. No, revanssi on luvassa ensi toukokuussa, jolloin toivon pääseväni selvästi alle viimekeväisen aikani 2:15.

Kommentit

 1. Juoksuvuotesi oli hieno! Onnistumiset ruokkii hyvää oloa, mutta toisaalta niistä epäonnistumisistakin saa taatusti tärkeää oppia. Näillä eväin on hyvä lähteä kohti vuotta 2018! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Loppujen lopuksi kävi hyvin, kun puolet onnistui, puolet ei niinkään. Aina ei voi mennä hyvin, vastoinkäymiset tosiaan opettavat. Kiitos, Satu!

   Poista
 2. Tässä hiukan lisähaastetta ensi vuoteen. :) Haastan sinut mukaan juoksuhaasteeseen 2018: http://taivaanrannanjuoksija.blogspot.fi/p/juoksuhaaste-2018.html

  VastaaPoista
 3. Enkkavuosi! Siihen on syytä olla tyytyväinen. Onnea juoksuvuodelle 2018!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tyytyväinen täytyy tosiaan olla. Kiitos, Raita!

   Poista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Polar M400, kokemuksia

Kokemuksia Polar Loop -aktiivisuusrannekkeesta

XXL, ärtymyksen nostattaja