Viikko 4/2018: paukkupakkasta ja kankeat jalat

Pakkasmaisemaa.

Viikko alkoi senlaatuisissa pakkaslukemissa, että mietin jo, josko sittenkin vetäytyisin sisätiloihin teekupposen ääreen sen sijaan, että suuntaisin narskuvaan pakkaseen ulkoilemaan. Koska tiesin, että ihan hirveän montaa hyvää lenkkiajankohtaa ei viikosta ollut löytymässä, päätin pakkasesta huolimatta lähteä lenkille maanantaina. Pakkasen takia tyydyin kevyeen ja lyhyeen lenkkiin.

Viidentoista pakkasasteen kylmemmälle puolelle painunut elohopea aiheutti sen, että pukeutuminen oli tällä kertaa varsinainen taiteenlaji: Alaosassa polviin asti ulottuvat sukat, kolmet housut ja säärystimet. Yläosassa lyhythihainen paita, kaksi pitkähihaista paitaa ja kaksi takkia. Ylimmässä kerroksessa kaksi pipoa. Ehkä hieman yliammuttua, mietin itsekseni, mutta eipä loppujen lopuksi ollut. Lämmin tuli muttei liian kuuma.

En tiedä, miksi maanantaiaamuna jalat olivat epätavallisen kankeat. Pohkeet tuntuivat puupökkelöiltä ison osan matkasta, eikä meno todellakaan ollut letkeän leppoisaa. Siksi ja siitä huolimatta kilometrejä kertyi hieman yli kuusi.

Kankeilla jaloilla sain kuitenkin kuitattua juoksuhaasteesta kohdan 33. Lähde lenkille aamulla auringon noustessa. Näin talviaikaan haastekohta ei vaadi ylivoimaisia ponnistuksia, sillä Keski-Suomessa aurinko nousee tällä hetkellä vasta hieman yhdeksän jälkeen. Ihana haastekohta muuten: oli mukavaa seurata, kuinka aamun sinisyys muuttui punertavuudeksi, katuvalot sammuivat ja keinovalojen tilalle ilmaantui luonnonvaloa.

Liukasta!
Tiistaina elohopea painui kahdenkymmenen miinusasteen alapuolelle, joten aamulle suunniteltu lenkki sai jäädä. Keskiviikkona sää oli leppoisampi, ja työpäivän jälkeen kuusi kilometriä sujui mukavasti ja leppoisasti. Torstaina pääsikin sitten juoksemaan vesikelissä, ja jäisellä kadulla nastalenkkarit olivat totisesti tarpeen varsinkin, kun meno oli vauhdikkaampaa kuin aiemmin viikolla.

Loppuviikko menikin sitten erinäisten kiireiden vuoksi juoksematta. Lepo tuntui kyllä tulevan tarpeeseen!

Iltavalaistusta Jyväskylässä.

Viikon yhteenveto:

  • Maanantaina PK-lenkki 47:57, 6.2 km. Keskisyke 133.
  • Keskiviikkona PK-lenkki 48:30, 6.01 km. Keskisyke 135.
  • Torstaina VK-lenkki 35:41, 5.11 km. Keskisyke 151.
  • Juoksua yhteensä 17.32 km.
Varsin kevyt viikko siis! 

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Polar M400, kokemuksia

Kokemuksia Polar Loop -aktiivisuusrannekkeesta

XXL, ärtymyksen nostattaja