Yöjuoksua

Öistä valoa.

Maanantaina oli hieman epätoivoinen olo. Aamulla olin herännyt kello 5:30 ja tiedossa oli valvomista yli puolen yön, sillä tytär palasi kotiin reissusta ja bussi saapui kello 00:40. Normaalisti olen tuohon aikaan nukkunut jo hyvän tovin, ja iltaviiden maissa tuntui siltä, etten millään jaksa pysyä hereillä enää tuntikausia. Nukkumaankaan en halunnut mennä, sillä huonounisena olisin todennäköisesti valvonut bussiasemareissun jälkeen loppuyön.

Odotteluaika olikin sitten hyvä käyttää hyödyksi Juoksuhaastetta edistämällä. Haasteen kohta 32. Juokse yöllä toteutui nopeammin kuin arvasinkaan!

Lähdin liikkeelle kymmenen maissa. Tiedän, että joillekin se on vasta alkuiltaa mutta minulle yö. Puhumattakaan siitä, kun palauduin kotiin yhdentoista jälkeen: se vasta yötä olikin. Koiranpentu ei onneksi kellonajoista välitä vaan oli iloisena vastassa, kun kotioven avasin.

Pakkanen tuntui hyytävältä varsinkin, kun tuuli navakasti varmaan jostain Siperian perältä. Trikoopipo olisi saanut olla paksumpaa sorttia ja kun tuuli pääsi kunnolla kimppuun, oli ajoittain tulla kylmä. Ihmeen hyvin muun muassa kaksi paitaa, paksumman takin ja kahdet trikoot sisältävä vaatetus kuitenkin lenkkiin riitti.

Valoa ja lunta. Pakkanen ei näy pahemmin kuvassa.

Kuvittelin etukäteen, että painelen kirpakassa pakkassäässä yksinäni. Niin ei kuitenkaan käynyt, vaan olisin voinut kuitata juoksuhaasteen kohdan 18 tervehtimällä toista juoksijaa - jätin sen kuitenkin tuonnemmas. Ehkä hänkin oli haastekohtaa 32 täyttämässä?

Vastaan tuli myös tuimailmeinen, kovavauhtinen pyöräilijä sekä pariskunta: toinen talutti leppoisasti pyörää, toinen käveli rinnalla. Ei tuntunut pakkanen kiristävän kulkemisen tahtia nopeammaksi. Suhisevassa talvipuvussa vastaan tuli sauvakävelijä ja koiranulkoiluttajia kohtasin muutaman. Yksin ei siis tarvinnut taivaltaa, vaikka päiväaikaan verrattuna lenkkireitti oli hiljaisempi.

Yllättäen yöjuoksu tuntui mukavalta, vaikka normaali elämänrytmi onkin senlaatuinen, että ajoissa nukkumaan, aikaisin ylös. Toisenlaista yöjuoksua tuli harrastettua hamassa nuoruudessa, mitä en kaipaa, mutta tämänkaltaista voisi harrastaa uudelleenkin.

Juoksudataa: PK 56 minuuttia, 7.39 km. Keskisyke 138, keskivauhti 7:34.

Kommentit

 1. Hahaa huippua! Toisenlainen yöjuoksu tosiaan oli joskus tuttua, mutta semmoinen nykyisellään kovin vierasta. :D Mutta tätä yöllä juoksua pitää kyllä kokeilla, mutta ehkä sitten kesäyön kauneudessa. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä pidin ihan selvänä, että yöjuoksen kesällä, mutta haastekohta toteutuikin jo nyt. Oikeastaan eroa ei suuresti ollut verrattuna siihen, josolisin juossut vaikka viiden aikaan: yhtä pimeää. 😊

   Poista
 2. Mä olen myös ajatellut että yöjuoksuni tulee tapahtumaan niin että lähtö on n. klo 22 tai 23. En jaksa valvoa yökahteen tai herätä kolmelta! :D Ystäväni kanssa ollaan monta vuotta puhuttu, että olisi hienoa joskus juosta uudenvuodenyönä niin, että lähtee liikkeelle vähän ennen puoltayötä. Tähän mennessä on aina jouduttu jättämään väliin sairastumisten tai loukkaantumisten takia, mutta josko tänä vuonna onnistuisi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olisikin upeaa varmasti juosta yöllä, rakettien loisteessa. Jospa saisitte suunnitelmanne toteutettua tänä vuonna!

   Poista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Polar M400, kokemuksia

Kokemuksia Polar Loop -aktiivisuusrannekkeesta

XXL, ärtymyksen nostattaja