Mäkitreeniä tuulen tuiverruksessa

Tuuli ei näy kuvassa. Lumi näkyy.

Eilen oli taas sellainen päivä, että tuuli tuiversi siihen malliin, että olin jättää suunnitellun lenkkini väliin. Lopulta en kuitenkaan taipunut luonnonvoimien edessä vaan suuntasin viuhunan keskelle sekä juoksemaan että edistämään Juoksuhaastetta: Kohta 7. Juokse mäkivetoja on nyt taputeltu. Tai siis juostu.

Taivaanrannan juoksija -Anne vinkkaa haasteessaan, että Juoksija-lehden sivuilta löytyy erilaisia mäkitreenejä. Valikoin vaihtoehdoista itselleni 500-500-treenin, ja päätin juosta kolme vetoa. Meidän suunnallamme ei ole mikään ongelma löytää treeniin sopivia mäkiä, mikä tietenkin helpottaa elämää mäkitreenipäivinä.

Hölkkäsin sopivan mittaisen mäen alle pari kilometriä ja kummasti lämpenin, vaikka tuuli kävi navakasti sivusuunnasta ja välillä edestä. Pyrin nousujohteiseen mäkitreeniin ja se onnistuikin hyvin: vetojen nopeudet 6:51, 6:30 ja 6:16. Ylimääräistä haastetta juoksuun toi lumi, jota ei ollut väylältä ehditty vielä aurata, mutta tyytyväinen kokonaisuuteen olen. Olisikin kivaa käydä lumien kaikottua kokeilemassa, miltä mäki sitten tuntuu, kun valkea höttö ei tuo menemiseen lisävastusta.

Pikkuisen jäi kaivelemaan se, että päästin itseni hieman turhan helpolla. Lenkin jälkeen tuntui, että hyvin olisin voinut vielä neljännenkin vedon tehdä. Toisaalta on tietysti hyvä, että nälkää vielä jäi.

500-500-treenistä pidin. Vedot ovat haastavia mutta eivät kuitenkaan ahdistavan pitkiä. Tätä mäkitreenimuotoa aion kokeilla uudelleenkin.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Polar M400, kokemuksia

Kokemuksia Polar Loop -aktiivisuusrannekkeesta

XXL, ärtymyksen nostattaja