Viikko 10/2018: vetoja ja lumisadetta


Keveämmän talvilomaviikon jälkeen oli aika juosta taas hieman enemmän. Vaikka viikon juoksukilometrit eivät kovin kummoisia lopulta olleetkaan, tuli liikuntaa harrastettua ajallisesta enemmän kuin kertaakaan tämän vuoden aikana: yhteensä 6.5 tuntia.

Maanantaina kävelin osan työmatkasta siten, että mittariin kertyi yhteensä 4.83 kilometriä. Keskisyke 123 ja maksimi 137 kertovat, että rasitus pysyi mukavasti PK1-tasolla. Kyllä päivään lisää ponnekkuutta tuo se, kun heti aamusta reippailee raikkaassa ulkoilmassa!

Tiistaina juoksin vauhtikestävyysvetoja siten, että vartin alkuverkan jälkeen tein kuusi kolmen minuutin vetoa kolmen minuutin palautuksin. Ensimmäinen veto osui ylämäkeen, joten vauhti oli vain 6:20, mutta muut menivät mukavasti alle kuuden minuutin keskivauhdeilla. Vaihtelevassa maastossa en kyennyt täysin nousujohteiseen sarjaan mutta tyytyväinen treeniin olin. Aikaa kului 1:03:43 ja matkaa kertyi tasan yhdeksän kilometriä.


Keskiviikkona lepäilin mutta torstaina tulikin sitten sekä juostua että käveltyä. Työmatkakävelyä kertyi yhteensä 4.72 kilometriä ja illan pimetessä kävin PK-lenkillä. Ajassa 1:04:36 taittui 8.04 kilometriä keskivauhdilla 8:01 ja keskisykkeellä 128. Kevyt, mukava iltalenkki.

Perjantaina oli vuorossa pitkästä aikaa hieman pidempi lenkki: 1:50:06, 13.01 kilometriä keskisykkeellä 137 ja keskivauhdilla 8:27. Lenkki oli hieman ennakoitua raskaampi, koska osa väylästä oli lumisateen jäljiltä auraamatta. Mukavasti syke kuitenkin pysyi alhaalla, joskin loppumatkasta oli jonkinlaista pyrkimystä nousuun.

Lauantai oli pääkaupunkipäivä eikä reilun puolen vuorokauden reissun lomassa jäänyt aikaa liikkumiseen. Sunnuntaina reissupäivä painoi sen verran, että väsytti enemmän kuin aikoihin. Päivään sopi kuitenkin mukavasti 4.6 kilometrin hiihtolenkki. Hieman tuppurainen keli ei haitannut, kun muutoin olosuhteet olivat mainio: lämpötila nollan tuntumassa ja mukavan hapekas ilma.

Juoksua viikolla 10 kertyi yhteensä 30.05 kilometriä, kävelyä 9.55 ja hiihtoa tuon yhden kerran ansiosta 4.6 kilometriä. Kaikki yhteensä 44.2 kilometriä.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Polar M400, kokemuksia

Kokemuksia Polar Loop -aktiivisuusrannekkeesta

XXL, ärtymyksen nostattaja