Viikko 12/2018: mäkitreeniä ja runsaasti kävelyä

Ihan ei joki vielä sulamaan pääse.

Olosuhteiden pakosta viikosta tuli kohtuullisen kevyt. Työkiireet aiheuttivat sen, että lenkille ehtiminen olisi vaatinut jo melkoista taiturointia. Toisaalta eipä ollut tarvettakaan taistella aikatauluja vastaan, sillä parina edellisenä viikkona ehdin liikkumaan aika mukavasti.

Viikko alkoi maanantaina kevyellä PK-lenkillä ja pidemmällä kävelyllä. Hassua, että kävellessä syke nousi hetkellisesti korkeammalle (145) kuin juostessa (136). Ilahduttavaa kuitenkin oli se, että juoksulenkillä syke pysyi mukavasti kohdillaan eikä tällä kertaa tarvinnut tuskailla poukkoilevien lukemien kanssa.

Tiistaina oli vuorossa mäkitreeni, josta kerron lisää täällä. Keskiviikko oli täyttä lepoa mutta torstaina tuli sekä käveltyä että juostua: kävelyä yhteensä lähes kuusi kilometriä, PK-juoksua superhitaasti 7.75 kilometriä. Jostain syystä syke pyrki taas liian korkealle, joten jouduin todella ponnistelemaan, että eteneminen pysyi maltillisena.

Perjantai oli kävelypäivä: jälleen lähes kuusi kävelykilometriä kertyi viikonlopun aloitukseksi. Lauantaina tuli myös käveltyä hieman yli kolme kilometriä.

Palmusunnuntai oli viikon toinen varsinainen lepopäivä. Tosin vaikkei liikuntadataa kertynytkään muistiin, oli lepopäivä sen verran aktiivinen, että päivän aktiivisuustavoite täyttyi.

Maaliskuun talvinen ilta.

Tässä viikkolukemat:
  • Maanantaina PK 34:36, 4.3 km. Keskisyke 126, keskivauhti 8:02. Lisäksi kävelyä 6.29 km.
  • Tiistaina mäkivetoja 54:25, 6.86 km. Keskisyke 144, keskivauhti 7:55.
  • Keskiviikkona lepo.
  • Torstaina kävelyä 5.63 kilometriä + PK-lenkki 1:10:07, 7.75 kilometriä. Keskisyke 131, keskivauhti 9:02.
  • Perjantaina kävelyä 5.66 kilometriä.
  • Lauantaina kävelyä 3.07 km.
  • Sunnuntaina lepo.
  • Juoksua yhteensä 18.91 km, kävelyä 20.65 km. Treeniaikaa kertyi 6:21:27.
Vaikka viikko olikin kevyt, oli kokonaistreeniaika silti yli kuusi tuntia. Ensimmäistä kertaa tänä vuonna tulin viikon mittaan kävelleeksi enemmän kuin juosseeksi, mutta se takasi sen, että liikuin mutta pystyin pitämään kuormituksen kohtuullisena.

Pääsiäisviikolla olisi tarkoitus saada taas hieman enemmän juoksukilometrejä kokoon. Saa nähdä, kuinka käy: neljävuotiaalla on flunssaoireita ja ainakin viikon ensimmäinen päivä kuluu pojan kanssa kotoillessa.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Polar M400, kokemuksia

Kokemuksia Polar Loop -aktiivisuusrannekkeesta

XXL, ärtymyksen nostattaja