Maaliskuu 2018


Maaliskuuhun sisältyi monenlaista. Oli pakkasta ja auringon tuottamaa lämpöä, lumisadetta ja auringonpaistetta — niin ja paljon lunta. Oli lomapäiviä ja työteliäitä päiviä, työreissuja ja vapaa-ajan piipahduksia kotimaassa.


Liikunnallisesti kuukausi oli tähänastisen vuoden monipuolisin. Juoksun lisäksi tuli käveltyä runsaasti, hiihdettyä hieman, venyteltyä tavallista paremmin, kahvakuulailtua... Treeniajat kasvoivat kuun loppua kohden yli kuuteen tuntiin viikossa, mikä on minulle varsin hyvä määrä. Tilastoidun liikunnan lisäksi tuli ulkoiltuakin paljon.


Valitettavasti maaliskuun liikkumiset loppuivat kuitenkin kovin yhtäkkiä ja aiemmin kuin olin ajatellut. Pääsiäisviikon keskiviikkoaamun liukastuminen portaissa aiheutti ilmeisesti pikkuvarpaan venähdyksen, joka puolestaan aiheutti sen, että juokseminen piti jättää vähäksi aikaa vähemmälle. Onneksi kyseessä ei kuitenkaan varmasti ole murtuma, jota eniten pelkäsin. Kävely alkaa jo olla normaalia, vaikka pientä kipua varpaassa vielä onkin.


Liikuntamäärät näyttävät maaliskuun osalta tällaisilta:
  • Juoksua 107.79 kilometriä.
  • Kävelyä 41.73 kilometriä.
  • Hiihtoa 16.91 kilometriä.
  • Venyttelyä, kahvakuulaa, corea ja hiit-treeniä yhteensä lähes 80 minuuttia.

Porrasrysähdystä lukuun ottamatta maaliskuu oli minulle hyvä. Kuukauden viimeiset päivät olivat kevättä parhaimmillaan, kun aurinko lämmitti ja lumi häikäisi. Miten suloinen ääni kuulukaan, kun auringon sulattama lumi alkaa valua vetenä räystäskouruja pitkin maahan.

Helmikuun lukemia täällä ja tammikuun täällä.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Polar M400, kokemuksia

XXL, ärtymyksen nostattaja

Kokemuksia Polar Loop -aktiivisuusrannekkeesta