Kevättä haistelemassa Helsingissä

Merimaisemaa.
Keski-Suomessa on vielä lumilämpäreitä siellä täällä, mutta Helsingissä kevät on edennyt jo pitkälle. Kun työ vei pääkaupunkiin, oli onneksi aikaa käydä peräti kahdella lenkillä, ja samalla oli suorastaan välttämätöntä seurailla kevääseen herännyttä luontoa. Näin ollen kuittasin juoksuhaasteesta kohdan 39. Tee luontohavaintoja lenkillä.

Perjantaina juoksin pitkän lenkin mukaillen kahden viikon päästä koittavan HCR:n reittiä. Töölönlahden kautta Kisahallin ohitse kohti Seurasaarta, Kuusisaaren, Lehtisaaren ja Kaskisaaren lävitse Lauttasaareen, sieltä Ruoholahteen ja sitten hotellille. Yhteensä matkaa kertyi tasan 17 kilometriä, aikaa kului 2:12:13 ja keskisyke oli maltillinen 138. Keskivauhti puolestaan oli 7:46.

Matkalla Lauttasaareen.

Pitkä lenkki antoi runsaasti luottamusta puolimaratonin lähestyessä. Juokseminen tuntui hyvältä ja seitsemäntoista kilometriä täyttyi kohtuullisen helpon oloisesti. Vauhti ei tietenkään ollut kova, mutta ei sen ollut tarkoituskaan ollut - olen tyytyväinen siihen, että syke pysyi ilman ongelmia peruskestävyysalueella ja lenkin päätteeksi tuntui, että vielä olisin voinut juosta pidempäänkin. Mutta työ odotti, joten pidempi lenkki koittanee sitten kahden viikon kuluttua.

Kaisaniemessä.

Lauantaiaamuna heräsin hieman aiemmin, jotta ennätin tekemään kevyen palauttavan lenkin ennen päivän velvoitteita. Kiersin Töölönlahden ympäri ja ilahduin, kun olo ei ollutkaan niin nääntynyt kuin kuvittelin. Syke pysyi taas hyvin PK-alueella ja 6.63 kilometriä taittui rennosti keskivauhdilla 8:12. Lenkin jälkeen hotelliaamiainen maistui erityisen hyvältä.

Töölönlahdella.

Paitsi että perjantain lenkki toi mukavasti uskoa tulevaan puolikkaaseen, toivat molemmat lenkit henkistä virkeyttä ja hyvää mieltä. Tuntuu, että pitkän talven jälkeen luonto on heräämässä eloon - ja siinä samalla minäkin. Lenkeilläni kohtasin niin joutsenia kuin kanadanhanhia, näin vihertävää nurmea ja vapaana virtaavaa vettä. Pitkästä aikaa tunsin meren suolaisen tuoksun ja havaitsin koivuissa pieniä hiirenkorvia. Pihoissa kukki narsisseja ja helmililjoja, ja moni merkki antoi ymmärtää, että kevät on tässä ja nyt, ihan pian ollaan kesässä.

Vaikka kaikissa vuodenajoissa on viehätyksensä, tuntuu tällä hetkellä siltä, että kevät - juuri tämä hetki keväästä - on vuodenajoista paras. Luonto on heräämässä kukoistukseensa ja paljon tapahtuu hetkessä.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Polar M400, kokemuksia

Kokemuksia Polar Loop -aktiivisuusrannekkeesta

XXL, ärtymyksen nostattaja