Viikko 19/2018

Järvellä ensimmäistä kertaa tänä vuonna.

Viimeinen viikko ennen puolimaratonia – ja mikä viikko! On tuntunut siltä kuin kesä olisi hypännyt paikalle aivan yhtäkkiä. On saatu nauttia parinkymmenen asteen lämpötiloista, vaikka lumilämpäreitä näkyi alkuviikosta siellä, täällä. Koivut vihertävät kauniisti ja valoa riittää.

Viikko alkoi liikunnan suhteen maanantain lenkillä. Lenkin loppuun otin kilometrin reippaamman rykäisyn mutta seitsemän kilometriä taittui PK-sykkeillä. Meno tuntui varsin mukavalta.
PK 1:01:39, 8.16 km. Keskivauhti 7:33, keskisyke 138. Lopussa kilometrin veto 6:36, keskisyke 141.

Vihreyttä näkyvissä.

Tiistaina oli viikon varsinaisen vahtikestävyyslenkin aika. Kiihtyvät tonnin vedot sujuivat suunnitelmien mukaan siten, että vauhdit olivat 6:33, 6:21, 6:08, 5:56 ja 5:33. Hyvin pystyin siis vauhtia kiristämään matkan edetessä, mutta kyllä täytyy sanoa, että alle kutosen vauhdit eivät enää kovin helposti irronneet. Tiedän, että VK-lenkkejä olisi pitänyt saada tehtyä enemmän ennen puolikasta, mutta turha tässä on enää sen suhteen pyristellä. Näillä mennään lauantaina.
VK 1:18:31, 10.83 km. Keskivauhti 7:14, keskisyke 147.

Juoksuhaasteessa.

Tiistaina sain juoksuhaasteesta kuitattua kohdan 17. Ota itsestäsi kuva kun juokset. Ei ihan helppo homma minulle, mutta nytpähän on tehty.

Uudet menopelit.

Tiistaina tuli myös testattua uudet lenkkarit. Ensi tuntuma Hokan kengistä ei ollut kovin lupaava – kengät tuntuivat melko kovilta – mutta juoksu tuntuikin lopulta oikein hyvältä.

Juoksun lisäksi tiistaina tuli pyöräiltyä kuusi kilometriä. Sama matka taittui keskiviikkona.

Helatorstaina suuntasin koiran kanssa aurinkoiseen metsään. Osa matkasta oli sellaista ryteikköä, että eteneminen oli lähinnä rämpimistä, mutta osa matkasta edettiin helppokulkuista hiekkatietä. Kevyt, mieltä virkistävä lenkki muodostui tästä.
PK 1:02:14, 6.15 km. Keskivauhti 10:06, keskisyke 121.

Lenkin päälle tein voimaharjoittelua ja venyttelin yhteensä kaksikymmentä minuuttia. Loppupäivä sujuikin leppoisasti vapaapäivästä ja upeasta kesäisestä säästä nautiskellen.

Perjantai ja lauantai kuluivat aktiivisen levon merkeissä. Sohvalle jäämisen vaaraa ei ollut, sillä upea kesäinen sää houkutteli ulkoilmaan.

Sunnuntain jumppamaisemaa.

Sunnuntai oli paitsi äitienpäivä, myös liikkumispäivä. Ehdin hitaalle ja kevyelle lenkille, mikä olikin hyvä kakkuherkuttelun jälkeen. Lisäksi corea ja joogaa, molempia kymmenen minuuttia.
PK 5.2 km, keskivauhti 8:50, keskisyke 134.

Äitienpäivä oli ihana: helteinen ja kaunis. Parasta oli viettää aikaa läheisten kanssa ja nauttia sekä hetkessä elämisestä että siitä ajatuksesta, että kesä on vielä edessä.

Viikon aikana juoksua yhteensä 30.34 kilometriä, pyöräilyä 12 kilometriä ja muuta treeniä 40 minuuttia.

Nyt onkin sitten käsillä puolimaratonviikko! Suuria odotuksia ei HCR-päivän suhteen ole, sillä en ole juossut niin paljon ja säntillisesti kuin suunnittelin. Toivon kuitenkin pääseväni parempaan tulokseen kuin viime vuonna, eli 2:15-alitus on tähtäimessä.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Polar M400, kokemuksia

Kokemuksia Polar Loop -aktiivisuusrannekkeesta

XXL, ärtymyksen nostattaja