Melontakurssilla

Melomassa.

Toteutin viimein pitkäaikaisen haaveeni ja ilmoittauduin kolmen kerran melontakurssille. Maanantaina kyllä kävi mielessä, josko sittenkin jättäisin kurssin väliin, mutta keskiviikkona kurssin päätyttyä olin todella iloinen siitä, että tulin lähteneeksi mukaan.

Maanantaina aloitettiin tutustumalla melontavarusteisiin ja perusohjeisiin. Yllätyin siitä, kuinka paljon melonnassa tarvitaan erilaisia varusteita. Ja varmaan on niin, että mitä enemmän tätäkin lajia harrastaa, sitä enemmän tykötarpeita tarvitsee. Ilahduttavaa kuitenkin on se, että koko laajaa kavalkadia ei tarvitse heti alussa omaksi hankkia vaan melontaseuralta voi vuokrata varusteita hyvin kohtuullisella hinnalla.

Maanantaina päästiin jo kokeilemaan itse melomistakin. Toinen yllätys: kajakki ei olekaan niin kiikkerä kuin etukäteen pelkäsin. Koko huomiota ei siis tarvitse keskittää siihen, että pitää kajakin pinnalla vaan jo aloittelijakin voi ihailla maisemia ja tuntea luonnon läheisyyden.

Tiistaina, toisella kurssikerralla, päästiin jo melomaan enemmänkin. Suuntasimme porukalla läheiseen saareen eväiden kanssa, ja pidempää matkaa meloessa huomasi, että rasitus kohdistuu aivan eri lihaksiin kuin juostessa. Seuraavana päivänä tiesi meloneensa, sen verran lihaksissa tuntui.

Taukopaikalla.

Keskiviikkona vuorossa oli tuiki tärkeä pelastautusmisharjoitus. Jokaisen kurssilaisen piti kaataa kajakki ja yrittää päästä vedessä takaisin kyytiin kaverin avustuksella. Toinen tehtävä oli yrittää päästää kajakin kyytiin aivan yksin.

Viimeinen kurssikerta jännitti etukäteen eniten, mutta oli todella hyvä päästä käytännössä kokeilemaan, miten pitää toimia, jos kajakki kaatuu. Rannan läheisyydessä harjoitellessa saattoi vain arvailla, millaista olisi tositilanteessa pyrkiä takaisin kajakin kyytiin, mutta varmasti harjoituksesta jäi takaraivoon jotain kytemään.

Järvellä.

Kaiken kaikkiaan kurssista jäi todella hyvä tunne. Oli mukavaa päästä viimein kokeilemaan, millaista melonta käytännössä on, ja ohjaus oli asiantuntevaa ja leppoisaa. Toivottavasti pääsen vielä tämän kesän aikana uutta harrastusta kokeilemaan uudelleenkin.

Viime kesän #lajikokeiluhaasteessa listasin ne lajit, joita olen elämäni aikana kokeillut. Lista löytyy täältä. Nyt saan siirtää melonnan kokeiltujen lajien luetteloon!

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Polar M400, kokemuksia

Kokemuksia Polar Loop -aktiivisuusrannekkeesta

XXL, ärtymyksen nostattaja