Toukokuu 2018

Toukokuun väriloistoa.

Mikä toukokuu taakse jäikään! Täyden kesän aikaa oli tarjolla, ja Suomen mittaushistorian ennätys rikottiin hellepäivien määrässä. Uskomatonta!

En ole mikään hellejuoksija, mikä tuli todistetuksi puolimaratonilla Helsingissä. No, toukokuu olisi tarjonnut hyvin mahdollisuuksia parantaa omia hellejuoksuominaisuuksia, mutta toisaalta yöt olivat sen verran viileitä, että helteitä pystyi kyllä välttelemään, jos halusin. Ja minä halusin, joten joitakin kertoja tuli lenkkeiltyä varhain aamulla ennen lämpötilan kohoamista.

Mökillä. #sydän

Kaiken kaikkiaan kuukausi tarjosi paljon hyvää. Tuntui, että auringonvalo ja lämpö ovat herättäneet kaikki eloon, ja aina on yhtä sykähdyttävää huomata, kuinka kevät saa ihmiset liikkeelle. Yhtäkkiä pyöräilijöitä, lenkkeilijöitä ja kävelijöitä alkoi tulla vastaan paljon aiempaa enemmän, ja hyvä niin. Hyvin mahdumme toistemme sekaan.

Metsässä.

Kuukauden kohokohtiin kuuluu eittämättä HCR, josta lisää täällä. Vaikka aikani ei ollut kovin kummoinen, oli kivaa juosta ja tapahtuman tunnelma oli taas kerran mainio. Monet HCR-uudistukset tuntuivat hyviltä ja harkinnassa on, osallistunko tapahtumaan myös ensi vuonna.

Helsinkiin liittyy myös kuukauden toinen kohokohta. Viimeinen pitkis ennen puolikasta taittui Helsingissä puolimaratonreittiä mukaillen ja keväistä maisemaa ihastellen. Siitä lisää täällä.

Kevätkoivu.

Juoksukilometrejä toukokuussa kertyi yhteensä 118.04, vaikka kuun loppupuoli oli enemmän puolimaratonista palautumista kuin juoksemista. Pyörän selässä taitoin yhteensä 89.08 kilometriä: lukemassa näkyy paitsi suosiollinen sää myös se tietoinen päätös, että yritän valita pyörän aina kun mahdollista auton sijaan. Kävelykilometrejä kertyi vaivaiset 11 - fillari on selkeästi vienyt tilaa kävelyltä.

Kesäkuu tietää ainakin alkuun viileneviä - ja siten erinomaisesti juoksuun sopivia - säitä. Lasten kesälomat tuovat pieniä haasteita arkeen ja varsinkin siihen, miten löydän aikaa omalle liikkumiselle. Toivon kuitenkin, että myös kesäkuukausista muodostuu hyviä juoksukuukausia.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Polar M400, kokemuksia

Kokemuksia Polar Loop -aktiivisuusrannekkeesta

XXL, ärtymyksen nostattaja