Viikko 23/2018: juoksukoulua


Kuten arvelin, kesäkuu toi tullessaan pieniä ajankäyttöhaasteita, kun lapset jäivät kesälomalle ja aikuiset kuitenkin ovat vielä töissä. Aivan mutkattomasti ei siis löydy aikaa omille lenkeille, mutta onneksi säätämällä (ja isompia lapsia työllistämällä) pieniä liikuntarakosiakin saa päiviin sovitettua.

Maanantai oli istumispäivä. Kuusi tuntia bussissa ja samanlainen tuntimäärä työtehtävien parissa tarkoitti käytännössä sitä, että reilun työpäivän verran tuli lähinnä istuttua. Ja sen kyllä huomasi! Tiistaina olo oli ärsyttävän turvonnut ja tukala, ja siitä syytän runsasta istumista. Onneksi bussiasemalta kokouspaikalle piti kävellä: kilometrejä kertyi yhteensä 6.3.

Juoksukoulussa.

Tiistaina olikin sitten tarpeellista liikkua. Tuulinen, sateinen ja viileä sää ei olisi ulos houkutellut, mutta onneksi illalla oli lähipaikkakunnalla juoksukoulu, joka innosti liikkeelle. Illan ohjelmaan kuuluivat juoksutekniikkaharjoitukset, joten Juoksuhaasteesta on nyt suoritettu kohta 35. Tee juoksutekniikkaharjoitus. Juoksukilometrejä kertyi yhteensä 3.61.

Keskiviikko oli ajankäyttöhaasteiden vuoksi lepopäivä, mutta torstaina ehdin sentään kävelemään 2.61 kilometriä. Perjantaina kävelyä kertyi yhteensä 4.48 kilometriä. Illalla kävin vielä vajaan kymmenen kilometrin kevyellä lenkillä. Jyväskylässä vietettiin Olutsatama-tapahtumaa, ja lenkillä sainkin ihmetellä satamaan kertyneitä väkijoukkoja. Tunsin itseni melkoiseksi kummajaiseksi, kun hölkkäsin pukeutumiseen panostaneiden ja satamassa leppoisasti liikuskelevien joukkioiden ohitse. Toiset olivat selvästi panostaneet oluen maistelemiseen reippaasti jo etukäteen, sen verran horjahtelevaa meno jo illalla oli. Mielessä kyllä kävi, että olut maistuisi, mutta sitkeästi jatkoin, vaikkei meno kovin kepeältä tuntunutkaan.
PK 1:13:23, 9.09 km. Keskisyke 137, keskivauhti 8:04.
Jyväskylässä aamuaikaan.

Lauantaina juoksin ensimmäisen pitkän lenkin puolimaratonin jälkeen. Sää oli suorastaan optimaalinen: neljäntoista asteen lämmössä pärjäsi hyvin lyhythihaisella ja shortseilla mutta ei tullut liian kuuma.
PK 1:50:21, 13.8 km. Keskisyke 143, keskivauhti 7:59.

Sunnuntaina piti juosta vielä kevyt palautteleva lenkki, mutta tuli pari muuttujaa. Vieraamme piti saapua lauantaina illansuussa, mutta lentojen myöhästyminen aiheutti sen, että olinkin bussiasemalla vastassa kello 3:40. Yöunet jäivät todella vähäisiksi, koska nukuin huonosti ennen bussille lähtöä ja sama meno jatkui aamusta, kun vihdoin pääsin kotiin. Lopulta totesin, että lenkki särkevin jäsenin ja väsyneenä ei ehkä ole maailman fiksuin teko, joten päädyin viettämään sunnuntain leväten.

Viikko ei muutenkaan ollut mitenkään kevyt. Luulen, että kokonaisrasitus ja huonot yöunet näkyivät myös sykkeissä, jotka olivat tavallista korkeammalla. Nyt on tarkoitus hieman rauhoittaa elämää ja laskeutua hyvillä mielin kohti pian odottavaa lomapätkää.

Treeniaikaa kertyi viikon aikana yhteensä 6:25:25. Juoksua yhteensä 26.5 kilometriä, kävelyä 13.39 kilometriä. Loppujen lopuksi ehdin liikkumaan hyvin, vaikka kiireitä riittikin.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Polar M400, kokemuksia

Kokemuksia Polar Loop -aktiivisuusrannekkeesta

XXL, ärtymyksen nostattaja