Viikot 24-25/2018: juhannuksen alla vahinkopuolikas


Ihan ei ole juokseminen sujunut toivomallani tavalla, joten yhdistetään nyt samaan viikkokatsaukseen kaksi viikkoa juhannuksen alla. Onpahan vähän enemmän sanottavaa!

Viikolla 24 juoksua kertyi yhteensä vaivaiset 10.49 kilometriä ja kävelyä kahdeksan kilometriä. Ei siis todellakaan mitään hurjia lukemia!

Tiistaina lämmittelin ennen juoksukoulua pienellä PK-lenkillä, ja kun juoksukoulun tekniikkatreenin laskee lämmittelyn kanssa yhteen, kertyi kilometrejä yhteensä 5.31.

Keskiviikkona kävelin 4.42 kilometriä ja tein pitkästä aikaa vauhtikestävyystreenin. Kahdenkymmenen minuutin VK-osuus sujui varsin mukavasti keskivauhdilla 5:54, matkaa kertyi 3.38 kilometriä. Keskisyke oli maltillinen 156. Verkkojen kanssa juoksua kertyi yhteensä 5.18 kilometriä.

Perjantaina kävelyä 3.59 kilometriä, ja siinäpä viikon liikunnat sitten olivatkin. Optimistisesti kuvittelin ehtiväni lenkille viikonloppuna, mutta kesävieraiden kanssa aika kului niin rattoisasti, että lenkit jäivät aikomuksiksi.


Juhannusviikolla ehdin lenkille vain kahdesti, mutta kilometrejä sentään kertyi 31.43. Pitkästä aikaa yli kolmenkymmenen kilometrin viikko!

Maanantaina tein kevyen PK-lenkin. Mäkinen maasto aiheutti sen, että vauhtia sai himmailla koko ajan, jotta syke pysyi PK-alueella.
PK 1:16:12, 9.43 km. Keskisyke 136, keskivauhti 8:04.

Keskiviikkona juoksinkin sitten lähestyvän juhannuksen kunniaksi vahingossa puolimaratonin verran. Lisää tapauksesta täällä. Hauskaa oli huomata, miten huomaamatta kilometrit kertyivät ja sain elämäni pisimmän treenijuoksun kasaan kohtuullisen helposti.
PK 2:55:39, 22 km. Keskisyke 142, keskivauhti 7:58.
Illalla lenkin päälle vielä vartin venyttelyt.


Juhannusta vietettiin perinteiseen tapaan mökillä sukulaisten kanssa, ja kivaa oli. Juhannuspäivän sää oli todella syksyinen mutta onneksi aattona ja sitten taas juhannuspäivän iltana pystyi oleilemaan ulkosalla ilman syväjäätymisen vaaraa. Juhannus huipentui sunnuntaina rippijuhliin.

Sen verran mittumaari sai väsymään, että sunnuntaille suunnittelemani lenkki jäi taas tekemättä. Vaikka juhannuksen vietto oli mukavaa, tuli öisin murehdittua asioita, joille ei voi mitään, ja yöunet jäivät todella huonoiksi. Kotiin palattua tulikin sitten kiskottua unta kellonympärys, joten taisi olla viisasta vaihtaa sunnuntain liikunnat sohvaelämään.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Polar M400, kokemuksia

Kokemuksia Polar Loop -aktiivisuusrannekkeesta

XXL, ärtymyksen nostattaja