Viikko 27/2018: pari yllätystä


Viikosta 27 muodostui yhdellä sanalla sanoen yllätyksellinen. En suinkaan yllättänyt juoksemalla erityisen kovaa tai pitkää matkaa, mutta kohtasin pari odottamatonta seikkaa, joiden myötä myös Juoksuhaaste eteni:

 1. Haahuilu metsäpoluilla tiistaina täytti haastekohdan 19. Poikkea entuudestaan tuntemattomalle polulle ja juokse katsomaan, mihin se johtaa. PK 35:34, 4.08 km. Keskisyke 132, keskivauhti 8:42. (Enemmän aiheesta täällä.)
 2. Lauantaina lähdin aika lyhyellä varoitusajalla osallistumaan Pekan pyrähdykseen, jossa olin nyt mukana kolmatta kertaa. Luulin, että reitti on sama kuin aiempina vuosina mutta yllätyksekseni vasta lähdössä selvisi, että kisa taivallettiinkin urheilukentällä. Kolmensadan metrin rataa kierrettiin siis kolmekymmentäkolme täyttä kierrosta ja sata metriä päälle. Juoksuhaasteesta täyttyi kohta 30. Juokse radalla.


Pekan pyrähdys on aiemmin aiheuttanut pieniä pettymyksiä, kun en ole päässyt tuntia alittamaan. Nyt siihen olisi reitin puolesta ollut hyvät mahdollisuudet, mutta päätin jo etukäteen, että otan juoksun ennemmin reippaana treeninä kuin tiukkana kilpailusuorituksena, koska sää oli melko lämmin. Mukaan lähteneen ystäväni kanssa sovimme, että käytetään juoksu kuulumisten vaihtamiseen, ja niin teimme – kesken juoksun toimitsija huikkasi: "Vieläkö jaksatte jutella?" "Vielä", vastasimme kuin yhdestä suusta.

Pidimme matkan varrella kaksi rauhallista juomataukoa. Silti virallinen loppuaika ei paljoa tuntia ylittänyt: nyt ennätykseni Pekan pyrähdyksellä on 1:00:43. Olen tyytyväinen sillä tiedän, että kympin alitus olisi syntynyt varmasti, jos olisin sitä yrittänyt.
Kellon mukaan VK 1:00:51, 10.04 km. Keskisyke 176, keskivauhti 6:03.


Kahden yllätysjuoksun lisäksi viikkoon mahtui muutenkin lenkkareiden kuluttamista. Maanantaina tein leppoisan pitkän peruskestävyyslenkin ja kahvakuulatreenin.
PK 1:23:07, 10.3 km. Keskisyke 140, keskivauhti 8:04.

Tiistaina kävin polkuhaahuilun lisäksi juoksukoulussa, jossa treenattiin alamäkijuoksua. Tarpeeseen treeni tulikin, sillä välillä alamäessä tuntui, että rullaamisesta ei ole tietoakaan vaan juoksu lähinnä töksähtelee. Juoksukoulussa kertyi yhteensä 3.39 kilometriä.

Sunnuntaina kävin palauttelemassa lauantain rankemman suorituksen jälkeen. Ihan kevyeltä meno ei tuntunut mutta enpä sitä odottanutkaan.
PK1 36:33, 4.24 km. Keskisyke 127, keskivauhti 8:36.

Viikolla juoksua yhteensä 32.05 kilometriä. Lisäksi kahvakuulatreeni 25 minuuttia. Kokonaistreeniaika 4:34:20.

Kommentit

 1. Hauska tuo Pekan pyrähdyksen reittikartta! Hyvä aika ottaen huomioon, että pystyitte juttelemaan juoksun lomassa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikö olekin. :) Aikaan olen kyllä tyytyväinen ja myöskin sen vuoksi, että pystyimme tosiaan juttelemaan alusta loppuun. Juteltavaa riitti! :)

   Poista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Polar M400, kokemuksia

Kokemuksia Polar Loop -aktiivisuusrannekkeesta

XXL, ärtymyksen nostattaja