Sama reitti eri vuodenaikoina


Talvella.

Juoksuhaasteen neljäskymmenes kohta, Juokse sama lenkkireitti kaikkina vuodenaikoina, on nyt kuitattu. Joskus talvella aloitin: juoksin kotimme lähitiellä noin kahden ja puolen kilometrin mittaisen pätkän ja käännyin takaisin. Ikuistin harmaantuneen autiolta näyttävän talon sekä voimalinjan pylväsrakennelman.

Kuten kuvasta näkyy, talvella saatiin todella nauttia valkeudesta ja lumesta. Lunta riittikin pitkälle kevääseen.

Keväällä.

Valitsin tämän lenkkireitin, koska halusin sen olevan lähellä kotia. Näin ollen lenkille pääseminen ei tuottaisi suuria vaikeuksia eikä haastekohdan saavuttaminen vesittyisi ainakaan siksi, että reitin saavuttaminen olisi hankalaa.

En ole merkinnyt muistiin lenkkieni tarkkoja päivämääriä, mutta muistan, että kevään lenkin tein huhtikuun lopulla. Lunta meidän suunnallamme riitti siis todella pitkään, ja kevät tuntui lopulta pyyhältävän ohitse yhdessä hujauksessa.
Kesällä.

Kesää tämä vuosi tarjosikin sitten toden teolla. Kesälenkin tein kesäkuussa, mutta vehreyttä olisi riittänyt taltioitavaksi vielä pitkään kuvanottohetken jälkeenkin.

Syksyllä.

Ja nyt ollaan sitten syksyssä. Pari myrskyä on jo ehditty kokea, puut ovat vaihtaneet väriään, syksyn lehtiä löytyy maasta. Vuodenajat ovat vaihtuneet toisiksi nopeasti mutta kuitenkin tuntuu, että niistä on ehtinyt myös nauttia.

Pidän kaikista vuodenajoista, ja aina huomaan lopulta odottavani saapuvaa vuodenaikaa. Nyt tuntuu mukavalta, että syksy on saapunut, vaikka viimainen syystuuli muistuttaakin, kuinka purevaksi sää voi hetkessä muuttua. 

Meidän perheemme syksyä katkaisee hieman syyslomareissu parin viikon kuluttua. Onko kotiin palattua jo lunta maassa vai onko edessä pimeä, kylmä ja vetinen vuoden loppusuora – saapa nähdä. Onneksi juokseminen onnistuu monenlaisessa säässä.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Polar M400, kokemuksia

Kokemuksia Polar Loop -aktiivisuusrannekkeesta

XXL, ärtymyksen nostattaja