Viikko 35/2018: syksy on saapunut

Urheilukentällä.

Elokuun loppuun jotenkin sopii se, että ilmassa aistii syksyn tunnun. Upean kesän lopulla tervehdin jo ilolla lähestyvää syksyä: ihanan kirpeitä aamuja, kesäisen lämpimiksi muuntuvia päiviä, suloisia pimeneviä iltoja. Tässä(kin) vuodenajassa on paljon hyvää.

Parin suvantoviikon jälkeen sain vihdoin treenejä paremmin käyntiin. Maanantaina aloitin vauhtiharjoituksella: kilometrin vedot oli tarkoitus vetää hieman alle kutosen keskivauhdilla. Tavoite toteutui hyvin: vetojen keskivauhdit olivat 5:51, 5:44, 5:53 ja 5:47. Radalla ei tarvinnut huolehtia maastonvaihteluista vaan tasaista menoa oli tarjolla koko treenin ajaksi. Vetojen välissä neljän minuutin palautukset tuntuivat sopivilta.
VK 55:55, 7.58 km. Keskivauhti 7:22, keskisyke 148.

Illalla oli vielä minijuoksukoulu, jossa ohjelmassa oli koordinaatioharjoituksia ja tekniikan pohdintaa. Juoksukoulussa kilometrejä kertyi yhteensä 2.1.

Metsälenkkikaveri.

Tiistaina oli vuorossa kevyt, palautteleva metsälenkki koiran kanssa. Lisäksi voimaharjoittelua vartin verran.
PK1 27:24, 3.17 km. Keskivauhti 8:37, keskisyke 131.

Keskiviikkona oli lepopäivä ja torstaina jälleen vauhtikestävyysharjoituksen vuoro. Tarkoitus oli juosta puolituntinen noin kuuden minuutin keskivauhdilla mutta ihan en saanut itseäni hillittyä ja siten treenistä tuli hieman kuormittavampi kuin olin alkujaan suunnitellut.
VK 30:00, 5.13 km. Keskivauhti 5:51, keskisyke 173. Verryttelyiden kanssa yhteensä 7.79 kilometriä.

Torstaina suhasin lisäksi pyörällä paikasta toiseen niin, että matkaa kertyi hieman yli kymmenen kilometriä. Perjantaina, elokuun viimeisenä päivänä, oli myöskin ohjelmassa pyörällä suhaamista reilun seitsemän kilometrin verran. Lisäksi kävin palauttavaksi tarkoitetulla lenkillä, joka oli lopulta kaikkea muuta kuin tasavauhtinen. Osan aikaa mukana oli koira, joka löi välillä jarrut päälle ja veteli välillä sellaista kyytiä, että tekemistä oli, että perässä pysyin. Ihan mukava lenkki leppoisassa säässä silti.
PK 34:23, 4.01 km. Keskisyke 134, keskivauhti 8:34.


Lauantaina lepäilin – sikäli mikäli Ikea-reissua voi levoksi kutsua. Ainakin sen jälkeen osasi taas arvostaa kodin rauhaa ja hiljaisuutta.

Sunnuntaina oli vuorossa syyskuun ensimmäinen lenkki. Seurakseni sain taas koiran ja valitsin lenkkimaaston lemmikin toiveiden mukaisesti siten, että nelijalkainen kaveri sai kirmata vapaana samalla, kun minä hölkkäsin. Valitettavasti metsäautotien alusta on vähän raskas juosta, mikä näkyi tavallista korkeampana sykkeenä.
PK 50:17, 6.28 km. Keskisyke 141, keskivauhti 8:00.

Juoksukilometrejä kertyi viikon aikana yhteensä 30.93 ja pyörän selässä taitoin 17.71 kilometriä. Liikkumiseen käytin yhteensä aikaa 5 tuntia ja 35 minuuttia.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Polar M400, kokemuksia

Kokemuksia Polar Loop -aktiivisuusrannekkeesta

XXL, ärtymyksen nostattaja