Viikko 38/2018: liikuntaa kevyesti

Tulihan se viimein, sade.

Kolmen raskaamman viikon jälkeen kevyempi meno tuli todella tarpeeseen. Tuntui hyvältä liikkua leppoisasti ja fiiliksen mukaan: havaitsin, että liikkeelle mieli kaihosi, vaikken kovia vauhtirykäisyjä halunnutkaan tehdä.

Maanantaina kävelin ja hölkkäsin. Aamulenkki koiran kanssa oli haistelukävelyä kahden ja puolen kilometrin verran, iltapäivällä oli vuorossa kevyt lenkki sateessa. Vihdoin sain kuitattua Juoksuhaasteesta kohdan 14, Juokse rankkasateessa. Uskomattoman pitkään sateet onnistuivat minut kiertämään, mutta nyt vettä tulikin sitten oikein kunnolla. Lenkin jälkeen lenkkarit litisivät vettä, juoksutrikoot liimautuivat ihoon kiinni ja kädet olivat jäässä, mutta olo oli kerta kaikkiaan mainio. Olin jo unohtanut, miten mukavaa on juosta sateessa!
PK1 33:36, 4,25 km. Keskisyke 127, keskivauhti 7:54.

Tiistaina kävelin 6,2 kilometriä ja osallistuin pitkästä aikaa ryhmäliikuntatunnille. Työpaikan kautta tarjoutui mahdollisuus päästä maksutta kokeilemaan liikuntatunteja, ja tiistain pilates osui hyvin sekä aikatauluuni että tarpeisiini. Mukavan lempeä mutta kuitenkin vaativa tunti, jossa selkeästi oli mukana jonkinlainen jatkumoajattelu: ohjaaja totesi, että monia liikkeitä treenataan vähitellen niin, että joulun alla osataan jo paljon paremmin. Harmi vain, että tuo tunti ei jatkuvasti aikatauluihini istu, joten saan vain haaveilla sulavista pilatesliikkeistä, sellaisista kun ei tällä räpiköintikerralla kohdallani ollut tietoa. 


Keskiviikkona juoksin kahdessa osassa: ensin paikasta A paikkaan B, sitten vähän töitä ja sitten lähes sama reitti päinvastoin. Ensimmäinen osa sujui mukavasti PK-alueella, toiselle osalle kiristin hieman tahtia.
PK2 23:23, 3,1 km. Keskisyke 138, keskivauhti 7:32.
PK2–VK1 21:17, 3,07 km. Keskisyke 144, keskivauhti 6:57.
Lisäksi päivään mahtui parikilometrinen kävelylenkki ja pyöräilyä puolenkymmentä kilometriä.

Torstaihin sisältyi kävelyä yhteensä 2,5 kilometriä, pyöräilyä hieman yli kolmetoista kilometriä ja lyhyehkö juoksulenkki. Pyrin juoksemaan lenkin PK2-alueella, mikä onnistuikin hyvin. Yllättävän lempeässä syyssäässä tuli kuuma!
PK2 36:01, 5,09 km. Keskisyke 143, keskivauhti 7:04.

Perjantaina jätin tarkoituksella juoksulenkin tekemättä ja tyydyin lyhyehköön kävelyyn aamulla ja työmatkapyöräilyyn päivän mittaan. Vaikka päivän liikkumiset kertyivät lähinnä hyötyliikunnasta, sain silti taitettua lihasvoimin lähes kymmenen kilometriä. Arjen valinnoilla sain siis päivästä mukavan aktiivisen mutta kuitenkin kevyen.

Viikonloppu menikin sitten kokonaan levon merkeissä. Vihdoin sain aikaiseksi ommella pari verhoa ja maalisutikin heilui, joten koti sai hitusen kauan kaivattua uutta ilmettä.

Viikon mittaan pyöräilin 25,72 kilometriä, kävelin 15,51 ja juoksin 15,71 kilometriä. Liikuntaan kului aikaa 7:48:22, minun mittapuullani paljon. Liikunta oli kuitenkin pääsääntöisesti kevyttä ja palauttelevaa, joten nyt on hyvä suunnata kohti uutta viikkoa, jolloin olisi tarkoitus puristaa taas hieman kovemmin.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Polar M400, kokemuksia

Kokemuksia Polar Loop -aktiivisuusrannekkeesta

XXL, ärtymyksen nostattaja