Viikko 43/2018

Syksyä. <3

Parin hömpöttelyviikon jälkeen tuntui vihdoin järjelliseltä kirjoittaa taas viikkokatsaus. Viikolla 41 tein vain kaksi lenkkiä, joista toinen oli puolimaraton, viikolla 42 keskityin lomailuun ja juoksin vain kerran – aamulenkistä Anaheimissa lisää täällä.

Aivan täydellä teholla ei tämäkään viikko käynnistynyt. Maanantai meni puoliunessa, sillä palasimme kotiin syyslomamatkalta sunnuntai-iltana. Tiistainakin olo oli vielä tahmea aikaero- ja matkarasituksen vuoksi, mutta hain uutta puhtia kevyeltä lenkiltä ihanan kuulaassa syyssäässä. Edellisen lenkin ja tiistain lenkin välinen lämpötilaero olikin reilut kaksikymmentä astetta, kun kotimaisemissa lähdin liikkeelle vain muutaman asteen lämmössä. Olipas ihanaa taivaltaa rauhassa ja leppoisasti auringonvalon loisteessa, syyslehtien keskellä.
PK 1:24:04, 10,24 km. Keskisyke 135, keskivauhti 8:12.

Jet lag ei hellittänyt vielä keskiviikkonakaan, mutta aamun pirteä pikku pakkanen virkisti. Tein kevyehkön vauhtikestävyyslenkin: verryttelyiden kera matkaa kertyi yhteensä 6,17 kilometriä. Ilahduin siitä, että syke pysyi varsin mukavasti VK1-alueella. Usein vahtikestävyysharjoituksissa lähtee keulimaan vähän liikaa niin, että sykkeet hyppivät lähelle maksimia.
VK1 15:56, 2,5 km. Keskisyke 159, keskivauhti 6:22.

Ensilumi.

Torstaiaamuna pääsin lenkkeilyttämään koiraa puhtaanvalkoisessa maastossa: ensilumi oli satanut! Kevyt peruskestävyyslenkki oli tarkoituksella lyhyt, lähinnä aikataulusyistä, mutta joka tapauksessa lumiselta polulta sai hyvän alun päivään.
PK 31:34, 4,1 km. Keskisyke 136, keskivauhti 7:41.

Perjantaina aikataulut pettivät niin, etten ehtinytkään suunnitellulle lenkille, mutta kävin kuitenkin koiran kanssa reilun puolentoista kilometrin kävelyllä. Ilta meni kuopuksen syntymäpäiviä valmistellessa ja lauantai itse syntymäpäiväjuhlinnassa, joten lauantainakaan ei tullut lenkkipolulla hikoiltua.


Sunnuntaina kaunis talvinen valo suorastaan pakotti lenkille. Lumisella metsätiellä kulku oli yllättävän raskasta, joten syke nousi tavallista korkeammalle, vaikka vauhti pysyi maltillisena. Silti mukavan leppoisa pyhäpäivän liikuntahetki.
PK 1:03:33, 8,05 km. Keskisyke 141, keskivauhti 7:53.
Lenkin jälkeen sunnuntai-iltaan sopi mukavasti puolituntinen joogahetki.

Sunnuntain lenkkikaveri.

Juoksua viikkoon mahtui yhteensä 28,56 kilometriä. Aikaa liikuntaan käytin viikon aikana neljä tuntia ja 46 minuuttia. Hyvä, maltillinen viikko, vaikkei mitään huipputreenejä ollutkaan.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Polar M400, kokemuksia

Kokemuksia Polar Loop -aktiivisuusrannekkeesta

XXL, ärtymyksen nostattaja