Asioita, joista pidän juuri nyt


Näinä aikoina kuulee aika paljon puhetta siitä, miten raskasta aikaa marraskuu on. Onhan se totta, että pimeys ja kylmyys vievät voimia, mutta on tässä ajanjaksossa jotain hyvääkin. Vai onko?

Minä nautin marraskuussa näistä asioista:
  • Kotimöllöily. On ihanaa, kun saa ihan luvan kanssa mörköillä kotona ja käpertyä itseensä. Hiljainen möllöttäminen tuntuu olevan vuoden pimeimpänä aikana hyvinkin luvallista ja sallittua, mutta yritäpä kesähelteillä mököttää sisätiloissa – paljon vaikeampaa! Ainakin oma mieli hankaa vastaan rajusti.
  • Vuodenaikavalot. Niitä olemme viritelleet ulos oikein tarmokkaasti, ja naapurit varmaan kiittelevät, etteivät näe pihaamme ja joudu katsomaan valopaljoutta. Minusta on kotiin tullessa aina sykähdyttävää nähdä pihassa valoja pimeyden keskellä.
  • Hyvät kirjat. Tuntuu, että nyt on aikaa ja tilaa rauhoittua lukemaan. Nyt on menossa Ruth Galloway -dekkarisarjan toinen osa, jossa Ruth tutkiskelee kaivaukselta löytyneitä lapsen luita.
  • Kynttilät. Niitä meillä poltetaan tällä hetkellä paljon. Kynttilän valossa on jotain ikiaikaisen rauhoittavaa.
  • Rauhoittuminen. Pitkän hellekesän ja touhukkaan syksyn jälkeen on vapauttavaa vain olla – kunhan muistaa käydä töissä ja hoitaa muutamia muitakin velvoitteita.
  • Villasukat. Niistä pidän aina mutta erityisen paljon tähän aikaan vuodesta. Välillä kuljetan villasukkia mukanani eri paikkoihin, koska niiden avulla saa luotua kotoisaa oloa melkein missä tahansa.
  • Lumi. Olen iloinen, että maa on valkeana, sillä minusta lumi tuo valoa maisemaan. Autoilu pimeällä (siis matka töihin ja töistä kotiin plus melkein kaikki muu matkaaminen) on mukavampaa, kun auton ajovalot eivät katoa pimeyteen vaan valaisevat ihan oikeasti.
  • Marraskuu. Että mitä ne oikein valittaa marraskuusta? 
Villasukkien lisäksi lämpöä elämään tuo koira. <3


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Polar M400, kokemuksia

Kokemuksia Polar Loop -aktiivisuusrannekkeesta

XXL, ärtymyksen nostattaja