Viikko 44/2018: kylmää ja pimeää

Nähtävyyskierroksella.

Loka-marraskuun taitteen viikko alkoi pikku pakkasessa nähtävyyskierroksen merkeissä. Pitkiksen varrella ehdin harmaassa syyssäässä ihastella entisen kotikaupunkini luontoa ja pieniä nähtävyyksiä. Aika paljon maisemat ovat muuttuneet lapsuus- ja nuoruusajoistani, mutta paljon tuttuakin toki on jäljellä.
PK 1:35:23, 12,34 km. Keskisyke 138, keskivauhti 7:43.

Maanantaille mahtui toinenkin lenkki, kun kävin koiran kanssa hölkkäämässä tutulla metsäautotiellä. Epätasainen alusta ja alle juostu pitkis aiheuttivat sen, että kävelypätkillä piti ajoittain tasata sykettä. Mukava lenkki kuitenkin, koirakaveri nautti olostaan suunnattomasti.
PK 36:50, 4,21 km. Keskisyke 136, keskivauhti 8:43.

Tiistaina pidin lepopäivän ja kauhistelin, miten kylmä ulkona voi olla. Olen varma, että hyytävä tuuli sai viattomalta näyttävän parin asteen pakkaslukeman tuntumaan ainakin kymmeneltä, ellei jopa viideltätoista miinukselta. Ei kai talvella voi jatkuvasti olla noin kylmä?

Harmaana päivänä metsäpolulla.

Keskiviikkona olikin sitten aika ihmetellä pimeyttä. Tuntui, että lokakuun viimeisen päivän kunniaksi päivä ei valjennut ollenkaan, vaan keskellä päivääkin oli hämärää ja nuhruista. Tihkusateisessa harmaudessa tehty polkujuoksulenkki ei sanottavammin piristänyt, mutta tulipahan juostua.
PK 54:57, 7,03 km. Keskisyke 139, keskivauhti 7:48.

Ärsytys harmaudesta katosi illalla, kun kävin ensin circuit-tunnilla (50 min.) – kyllä oli mahtavaa! – ja sen jälkeen oli vielä lukupiiri. Pyöräilyä päivään kertyi yhteensä 8,51 kilometriä.

Torstaina aloitin marraskuun ihanan vaativalla flow joogalla (55:00). Lisäksi pyöräilin 7,66 kilometriä ja kävelin 1,44.

Perjantaina pyöräilin yhteensä 6,64 kilometriä ja kävin sateessa ja pimeydessä lenkillä koiran kanssa. Lenkkarit kastuivat, vaikka kuinka yritin vältellä lätäköitä. Silti sateessa liikkumisessa oli jotain omaa viehätystään.
PK 33:42, 4,53 km. Keskisyke 142, keskivauhti 7:25.

Eräs ei palele järvessä marraskuussakaan.

Lauantaina pidin lepopäivän ja keskityin lähinnä herkutteluun ja television katseluun. Sunnuntaina olikin sitten pontta käydä kiskaisemassa vähän reippaampi lenkki: juoksin kaksi kilometrin vetoa keskinopeuksin 5:02 ja 4:58. Olen vauhteihin erittäin tyytyväinen, sillä mäkinen maasto ei tarjonnut kaikista nopeinta reittiä. Sykemittari sen sijaan ei toiminut kunnolla vaan väitti jälkimmäisen vedon keskisykkeeksi 136 – ensimmäisen keskisyke sentään oli 165 ja maksimi 177. Maksimialueelle varmasti mentiin tuossa jälkimmäisessäkin, sen verran hengästyneellä meiningillä vedin lopun ylämäkeen.
VK 35:00, 5,12 km. Keskivauhti 6:49.

Viikosta muotoutui lopulta varsin monipuolinen. Liikuntavalikoimaan kuului juoksun lisäksi pyöräilyä, kävelyä, circuitia ja joogaa. Kokonaisuutena käytin treenaamiseen aikaa kahdeksan tuntia ja kymmenen minuuttia. Juoksukilometrejä kertyi 33,23 ja pyörällä ajoin 22,81 kilometriä. Kävelykilometrejä kertyi 1,44.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Polar M400, kokemuksia

Kokemuksia Polar Loop -aktiivisuusrannekkeesta

XXL, ärtymyksen nostattaja