Viikko 45/2018: uimakoulu alkoi

Valoisa maanantai.

Harmaiden ja sateisten päivien jälkeen tuntui mukavalta aloittaa uusi viikko auringonpaisteessa. Valoisan maanantain 10,72 kilometriä koostui kahdesta osasta: ensin kävin yksin hölkkäämässä hieman pidemmän lenkin, sitten hain mukaani koiran, jonka kanssa taivalsimme kevyemmän hölkkä-kävelylenkin. Hyvä aloitus viikolle.
PK2 55:43, 7,15 km. Keskisyke 138, keskivauhti 7:47.
PK1 30:00, 3,57 km. Keskisyke 127, keskivauhti 8:23.

Tiistaina palattiinkin sitten tuttuun lonkeronharmaaseen säähän. Kiireiden vuoksi tein vain pikaisen puolituntisen lenkin, johon sisällytin muutamia sadan metrin vetoja. Ilahduin, kun kykenin aika hyvällä tunteella vetämään vedot noin viiden minuutin kilometrivauhdeilla. Ehkä en olekaan ihan niin etana kuin olen kuvitellut!
PK 31:03, 4,01 km. Keskisyke 139, keskivauhti 7:43.

Keskiviikkoon sisältyikin monenlaista. Kävelin, osallistuin circuit-tunnille ja uin. Circuit-treeni keskittyi tällä kertaa lähinnä keskivartaloon, mikä ei ollut ollenkaan huono juttu. Viikon takaiseen tuntiin verrattuna syke pysyi hyvin maltillisena – tosin mittarikaan ei näyttänyt koko aikaa aivan oikeita lukemia. Illalla aloitin neljän kerran uintikurssin, jolla on tarkoitus perehtyä rinta- ja vapaauinnin tekniikkaan. Vaikeaa on, mutta jotain ehkä ehdin illan aikana jo oppiakin!


Torstai oli aktiivisen levon päivä: aamun flow jooga oli mukava startti päivälle, illalla töiden jälkeen kävin pienellä kävelylenkillä suhusateisessa pimeydessä.

Perjantaina tein vauhtikestävyyslenkin, joka alkuun tuntui sujuvan vallan mainiosti. Sitten neljän kilometrin kohdalla syke alkoi nousta maksimialueelle, mitä en halunnut. En tiedä, oliko syy lopulta mittarissa vai heittelikö syke todella niin paljon. Olo ei ollut hengästynyt eikä meno tuntunut mitenkään raskaalta, mutta en sitten viitsinyt jättää sykelukemia kokonaan huomiottakaan. Viimeiseen kilometriin tuli siksi jonkin verran kävelyä eikä fiilis lopulta ollut niin mainio kuin aluksi kuvittelin. Verryttelyiden kanssa matkaa kertyi 8,05 kilometriä.
VK2 35:01, 5,04 km. Keskisyke 163, keskivauhti 6:57.


Lauantai meni esikoisen syntymäpäiväjuhlia valmistellessa ja sitten tietenkin myös juhliessa. Liikunnalle ei jäänyt aikaa, mutta juhlat olivat lämminhenkiset ja kakku oli hyvää.

Sunnuntaina ohjelmassa oli rentoa oleilua isänpäivän merkeissä. Päivän teemaan sopikin hyvin leppoisa kevyt lenkki osin metsäpoluilla. Vaikka sää oli harmaa ja kostea, löytyi metsästä paljonkin värejä, kun ympärille malttoi katsella.
PK1 1:13:14, 8,0 km. Keskisyke 128, keskivauhti 9:08.

Mukavan monipuolinen tästäkin viikosta muotoutui. Liikuntaan käytin yhteensä aikaa 7:47:00 ja juoksukilometrejä kertyi 30,78. Lisäksi liikuntavalikoimaan kuului kävelyä, uintia, joogaa, venyttelyä ja circuitia.



Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Polar M400, kokemuksia

XXL, ärtymyksen nostattaja

Kokemuksia Polar Loop -aktiivisuusrannekkeesta