Viikko 47/2018: monenlaista liikuntaa

Marraskuun harvinainen valoilmiö.

Viikonloppuna uutisissa kerrottiin, että marraskuun puoliväliin mennessä oli Jyväskylässä aurinko paistanut kokonaista 4,5 tuntia koko kuukauden aikana. Niinpä tervehdinkin ilolla maanantain kaunista auringonpaistetta ja iloitsin myös siitä, että pystyin käymään lenkillä valoisaan aikaan. Valoenergian tankkaus onnistui mainiosti reilun tunnin kevyellä lenkillä. Syke oli 60-prosenttisesti PK1-alueella, mikä myöskin ilahdutti.
PK 1:08:09, 8,63 km. Keskisyke 132, keskivauhti 7:53.
Lisäksi maanantaihin sisältyi pyöräilyä yhteensä 10,28 kilometriä.

Tiistai käynnistyi pitkästä aikaa aamulenkillä. Vauhtileikittelyyn sisältyi sadan metrin pyrähdyksiä noin viiden minuutin keskinopeuksilla. Kävelypalautukset tasoittivat sykettä nopeasti niin, että keskisyke jäi hyvin maltilliseksi. Lenkin jälkeen maistui aamupala ja tuntui mukavalta suunnata virkeänä töihin.
VK 47:41, 6,04 km. Keskisyke 137, keskivauhti 7:53.

Aamun valoja.

Keskiviikko oli parin edellisviikon tapaan useamman lajin liikuntapäivä. Pyöräilykilometrejä kertyi yhteensä 8,74, circuit-treeni kesti hieman alle tunnin ja uimakoulussa vierähti niin ikään vajaa tunti.  Rintauinnin salat alkoivat hieman avautua, mutta vapaauinti on edelleen todella vaikeaa.

Torstaina ennätin ainoastaan pyöräilemään työmatkoja vajaat seitsemän kilometriä, muutoin päivä oli aika kevyt. Perjantaina tein vauhtikestävyystreenin juoksemalla neljä viiden minuutin vetoa. Viimeisen juoksin suunnitelman mukaan kovaa, ja olin oikein tyytyväinen siihen, että pienestä noususta huolimatta pystyin juoksemaan vedon keskivauhdilla 4:51. Maksimialueelle toki mentiin, mutta sitä ei usein tapahdu. Muiden vetojen keskivauhdit olivat 5:24, 5:25 ja 5:50. Mitään nousujohteista sarjaa en tavoitellut, koska maasto oli niin vaihtelevaa.
VK 1:00:27, 8,94 km. Keskisyke 146 ja keskivauhti 6:45.

Lenkin jälkeen venyttelin 23 minuuttia.

Pakkasen jälkiä.

Lauantaina aikaa meni yllättävän paljon siihen, että valmisteltiin pihaa talveen. Pizzataikinan kohoamista odotellessa kävin koiran kanssa lyhyellä lenkillä, mutta muuten ei tullut liikuttua.
PK2 31:31, 4,5 km. Keskisyke 141, keskivauhti 6:59.

Sunnuntai oli hyvä pyhittää levolle. Päivällä ehdimme perheen kanssa nauttia kauniista auringonpaisteesta, illalla joogasin puoli tuntia.

Viikon aikana käytin treeniin aikaa yhteensä melko tasan kahdeksan tuntia. Juoksin 28,11 kilometriä ja pyöräilin 25,93 kilometriä. Uintiin käytin aikaa 52 minuuttia, circuitiin 55 minuuttia ja kehonhuoltoon 53 minuuttia. Mukavan monipuolinen viikko kehkeytyi tästäkin.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Polar M400, kokemuksia

XXL, ärtymyksen nostattaja

Kokemuksia Polar Loop -aktiivisuusrannekkeesta