Cooperin testi tehty


Aika pitkälle ehti vuosi Juoksuhaasteineen, ennen kuin sain itseni pakotettua juoksemaan Cooperin testin. Kaksitoista minuuttia siihen meni!

Juoksin testin lopulta tavallisen maantielenkin lomassa. Tasaiseen maastoon en päässyt vaan matkalle osui niin ylä- kuin alamäkeä (Polarin mukaan nousua viisi metriä, laskua kymmenen), mutta ehkäpä tulos ainakin suuntaa antaa.

Parin kilometrin lämmittelyn jälkeen panin isomman vaihteen silmään ja aloitin testin. Kaksi minuuttia tuntui kestävän ikuisuuden. Kuuden minuutin lähestyessä mietin, että ehkä voisinkin lopettaa tähän ja ottaa vain treenipäiväkirjaan talteen kuusiminuuttisen vedon. Sitten kannustin itseäni: Puolet jo mennyt! Ja sehän on mennyt hyvin!

Tavoitteeni oli juosta 2400 metriä. 1600 metrin kohdalla olin luovuttaa, mutta sitten ajattelin: enää 800 metriä, sehän ei ole juuri mitään. Ja niin painelin täydet kaksitoista minuuttia lumisella ja jäisellä tiellä, nastalenkkareissa ja hikisenä.


Lopputulos: 2500 metriä. Ylitin siis tavoitteeni sadalla metrillä, ja olen tulokseeni erittäin tyytyväinen.


Vaikka Cooper kauhistutti minua etukäteen hurjasti, alkoi mielessä itää ajatus, että juoksisin testin uudelleen ensi kesänä "oikeissa" olosuhteissa. Eli radalla, ilman lunta ja jäätä, tavallisilla lenkkareilla.

Kommentit

  1. Wau, hienosti meni! Jos noin hyvä tulos tulee maantien laidalla nastoilla, niin mitä onkaan odotettavissa radalla hyvissä olosuhteissa... :D Onnittelut!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, Anne! :) Ja kiitos haasteesta - ilman sitä tuskin olisin Cooperia juossut. Nytpähän on sekin tehty.

      Poista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Polar M400, kokemuksia

Kokemuksia Polar Loop -aktiivisuusrannekkeesta

XXL, ärtymyksen nostattaja