Lenkki ilman elektroniikkaa


Juoksuhaaste eteni yhden pykälän verran, kun juoksin ilman elektroniikkaa. Haasteesta kuittaantui siis kohta 34: Juokse lenkki ilman, että mukanasi on yhtään elektroniikkaa. Ei puhelinta, ei juoksukelloa, ei musiikkisoitinta. Jotain kohdan haastavuudesta kertoo se, että jätin sen suorittamisen viimeisten joukkoon. Oli yllättävän vaikeaa lähteä lenkille ilman juoksukelloa ja puhelinta, koska
a) mietityttää, onko lenkkiä tehty ollenkaan, jos siitä ei jää minkäänlaista dataa, ja
b) lenkeillä olennainen tekijä on jo pitkään ollut äänikirja, enkä millään olisi malttanut jättää Cormoran Strikea (lisää herrasta esimerkiksi täällä) kotiin odottamaan.

Mutta niin vain lähdin ja jätin kotiin sekä juoksukellon että puhelimen. Ihan yksin ei tarvinnut olla, koska seurana oli koira – se muuten olikin oiva innoittaja ylipäätään lähtemään lenkille edellispäivän pitkän lenkin aiheuttaman väsymyksen keskellä.

Taivalsimme lumisessa metsässä ja harmittelin, että mukana ei ollut puhelinta, joten en voinut ikuistaa kuvagalleriaan satumaista maisemaa. Jossain kohtaa olin jo nostaa vasemman käden hihaa ylemmäs nähdäkseni sykelukemia, kunnes tajusin kellon olevan kotona. Sitten tuli mieleen, että lähetän viestin, katson kellonaikaa, tarkistan puhelimesta sitä ja tätä...

Yhteenvetona voisi todeta, että juokseminen ilman elektroniikkaa on

 • ärsyttävää, koska saattaa huomata olevansa epäilyttävän addiktoitunut elektroniikkaan
 • hiljaista, koska korvat eivät täyty muista äänistä kuin luonnon hiljaisuudesta, vaatteiden kahinasta ja koiran läähätyksestä
 • omituista, koska tehdystä lenkistä ei jää juoksukelloon minkäänlaista merkintää
 • vapauttavaa, koska tehdystä lenkistä ei jää juoksukelloon minkäänlaista merkintää
 • rentoa, koska sykelukemia ei pysty katsomaan, joten ne eivät aiheuta ärsyyntymistä.
Jatkossa juoksen lenkkini edelleen mieluummin äänikirjan ja juoksukellon kanssa, mutta terveellistä olisi aika ajoin tulevaisuudessakin jättää elektroniikka kotiin ja keskittyä esimerkiksi luonnon kauneuteen ja hiljaisuuteen.

Kilometrejä kertyi lenkin aikana aika tarkkaan neljä, koska toki matka pitää ainakin jollain tavalla osata määritellä. Tutulla lenkillä oli helppo maamerkkien avulla päätellä, missä kohtaa täyttyi kaksi kilometriä ja oli aika kääntyä takaisin kotiin.

Kommentit

 1. Mun juoksuhaasteessa suorittamani lenkki ilman elektroniikkaa jäi vuoden ainoaksi ilman kelloa juostuksi lenkiksi. Lenkkien mittaaminen on vaan mulle niin olennainen osa harrastusta... :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulle taitaa käydä ihan samalla tavalla. :) Olen kyllä vähän liiankin kiintynyt kellooni, pitäisi välillä osata lenkkeillä ilman sitä. Tämä haastekohta olikin terveellinen muistutus asiasta.

   Poista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Polar M400, kokemuksia

Kokemuksia Polar Loop -aktiivisuusrannekkeesta

XXL, ärtymyksen nostattaja